Šampionát mladých sommelierů v Plzenci ovládly dívky

Ve Starém Plzenci se v úterý 3. října odehrál jubilejní 25. ročník juniorské soutěže BOHEMIA SEKT Trophée Talent, která je určena mladým sommelierským nadějím.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Vítězství si opět odnesla talentovaná Adéla Sochůrková, studentka Integrované střední školy hotelového provozu, obchodu a služeb v Příbrami.

Letošní ročník přilákal rekordní počet 21 studentů z gastronomických a hotelových škol z celé České republiky, kteří se sešli v sídle společnosti BOHEMIA SEKT ve Starém Plzenci. Mladí sommelieři si museli poradit s plejádou náročných disciplín, mezi kterými nechyběl rozsáhlý odborný test, servis vína, slepá degustace a popis vína před odbornou porotou.

Desítka finalistů se střetla ve finále, kde na ně čekala dekantace červeného vína, znalostní test, párování vín a vybraných pochutin či komunikace s hostem. Na stupních vítězů se umístily výhradně ženy.

Zlatý korek a titul Mistryně ČR v juniorské kategorii si podruhé v řadě odnesla Adéla Sochůrková, studentka Integrované střední školy hotelového provozu, obchodu a služeb v Příbrami. Druhé místo obsadila Barbora Marková ze Střední školy Brno, Charbulova a pomyslný bronz si odnesla Nikola Křehlíková z Akademie Hotelnictví a Cestovního ruchu, která reprezentovala Plzeň.

Na soutěžící dohlížela odborná porota ve složení prezident Asociace Sommelierů ČR Ivo Dvořák, viceprezident Asociace a ředitel pro soutěže František Koudela a Zlatko Mička, rovněž viceprezident Asociace Sommelierů ČR ze společnosti Merlot d‘Or.

„Jsem velmi rád, že po covidových letech se nám do soutěže přihlásilo zase takové množství studentů, respektive studentek, všichni soutěžící byli navíc pečlivě připraveni po odborné i praktické stránce. Rád bych touto cestou poděkoval také všem pedagogům, kteří je na soutěž připravovali,“ okomentoval soutěž Ivo Dvořák, prezident Asociace Sommelierů.

Soutěž BOHEMIA SEKT Trophée Talent už 25 let podporuje kvalitní práci s vínem v gastronomii a rozvoj vzdělání na hotelových a odborných gastronomických školách v České republice. Tato prestižní událost je společným projektem Asociace sommelierů ČR a společnosti BOHEMIA SEKT. Pro profesionální sommeliery je připravena další výzva v podobě soutěže BOHEMIA SEKT Trophée Professional, jejíž finále se uskuteční 9. října ve Stavovském divadle v Praze.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka