Se sekerou přepadli hernu v Holýšově, policisté je chytili

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájili trestní stíhání 18letého muže z Domažlicka a 34letého muže z Kralovicka.

Cílená propagace v Plzni

Na krku mají zločin loupeže spáchaný formou spolupachatelství. Státnímu zástupci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby a soudce dnes vazbu akceptoval.

Oba muži vešli 23. července 2020 po půl druhé v noci do jedné herny v Holýšově. Hlavy měli zakryté textílií a v rukách sekeru a dřevo. Za přepážkou byl zaměstnanec provozovny (38 let), kterého opakovaně udeřili do hlavy a způsobili mu život ohrožující těžké poranění hlavy.  Ihned poté prohledali jeho oblečení a hernu, odnesli si finanční hotovost a utekli. Zraněný zaměstnanec musel podstoupit neodkladnou operaci a hospitalizaci.

Policisté ohledali místo činu, zajistili kamerové záznamy a propátrávali okolí. Při pátrací akci policisté z obvodního oddělení Holýšov nalezli vyrobené kukly a další důkazní materiál. Kriminalisté intenzivně prověřovali veškeré okolnosti, prováděli výslechy a vyžádali si znalecké posudky.  Na základě všech výsledků pojali podezření právě na tyto dva muže a dne 12. srpna 2020 ráno je zadrželi. Mladšího na jedné ubytovně v Holýšově a druhého v Kralovicích. Po provedení potřebných úkonů proběhly výslechy a oba se  k činu doznali.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
14.08.2020 07:09



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka