Seminář pro začínající podnikatele v Plzni zdarma už za týden, zájem o Rozjezdy je rekordní

Už za týden 11. dubna přijede do Plzně tým T-Mobile Rozjezdů, projektu na podporu začínajících podnikatelů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rekordních 443 nápadů přihlásili začínající podnikatelé do sedmého ročníku projektu T-Mobile Rozjezdy. Plzeňský kraj zastupuje 28 projektů, o jeden více než loni. Autorkami 15 z nich jsou ženy. Soutěž hledá nejen neotřelé nápady, ale zároveň potenciál na úspěšnou realizaci podnikatelského záměru.

Regionální výherce může získat ceny v hodnotě více než 100 tisíc korun, kromě peněz do začátku také služby, které start podnikání značně usnadní. Soutěžící za Plzeňský kraj se 11. dubna na regionálním semináři v Plzni setkají s porotou, která vyhodnotí nejzdařilejší projekty. Zároveň se mohou poradit o financích, IT nebo marketingu. Seminář je zcela zdarma pro všechny zájemce o podnikání; stačí se přihlásit na webu www.rozjezdy.cz.

„Rekordní zájem nás samozřejmě těší, vážíme si originálních a promyšlených projektů i nadšení, s nímž se lidé pouštějí do podnikání,“ komentuje výsledky Eva Karasová, CSR manažerka společnosti T-Mobile. „Mezi obory na naší Mapě malého podnikání je jasnou regionální jedničkou gastronomie, ale mezi letošními přihláškami z Plzeňského kraje převažují projekty z oblasti designu. Konkrétně jsou to například zpracování ovčího rouna, řemeslná výroba zmrzliny nebo spodního prádla,“ sdělila Karasová.

Díky T-Mobile Rozjezdům se v minulosti na vlastní nohy postavili úspěšní západočeští podnikatelé jako například Roman Sterly (SportCentral.cz, Plzeň), Zuzana Sladká (Hirudofarm, Stříbro) nebo Kateřina Korandová (pomůcky Magneticus, Plzeň). Projektem během šesti let prošlo 2 500 přihlášených projektů, z nichž vzešlo 342 vítězů. Celkem získali podporu v hodnotě téměř 33 milionů korun.

Letos jsou připraveny ceny ve výši přes 3 milióny korun. Regionální výherce může získat podporu za více než 100 000 korun, celostátní vítěz vyhrává Cenu poroty – finanční odměnu, balíček služeb a poradenství pro rozjezd podnikání spolu s regionálním vítězstvím tak dohromady dosahují zhruba 600 000 korun. Na vítěze veřejnosti, o němž rozhodne on-line hlasování, čeká také výrazná pomoc do začátku podnikání.

V letošním roce projekt přinesl drobným podnikatelům další benefit. Společně s týmem datových žurnalistů Samizdat spustil na internetu Velkou mapu malého podnikání. Unikátní online mapa umožňuje všem, kdo se chtějí podívat na svou současnou nebo potenciální konkurenci, vyhledávat počty firem z 81 podnikatelských oborů až na úroveň jednotlivých obcí ČR. Každý, kdo se chce pustit do podnikání, si nyní může zdarma ověřit, jak velká konkurence ho kde čeká, případně který obor v jeho okolí chybí. Mapa vznikla na základě složité analýzy několika veřejných zdrojů a přináší informace, které dosud nebyly veřejně k dispozici. Kromě praktického nástroje pro podnikatele tak může sloužit například vysokým školám nebo novinářům pro analýzu podnikání v ČR z různých úhlů pohledu.

Seminář 11. dubna jednak nabídne zdarma přednášky na užitečná témata (finance, plánování, budování značky, online marketing apod.), jednak porota rozhodne o regionálních vítězích. Účastníci se také setkají s dalšími podnikateli, budou moci diskutovat o svých problémech a získat zpětnou vazbu na své nápady. Celodenní seminář je zcela zdarma pro všechny zájemce o podnikání, přihlásit se je možné online na http://www.rozjezdy.cz/seminare/terminy/.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka