Silnice mezi Kostelcem a Ostrovem u Stříbra je po rekonstrukci otevřená

V pátek byl mezi obcemi Kostelec a Ostrov u Stříbra po celkové opravě slavnostně otevřen úsek silnice dlouhý 2.549 metrů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Opravovaný úsek komunikace III/193 33 řešil opravu povrchu silnice od konce obce Kostelec přes obec Alfrédov až ke křižovatce se silnicí II/230 v obci Ostrov u Stříbra. Náklady na opravu úseku dlouhého 2.594 m jsou 11,8 mil. Kč včetně DPH.

Oprava  silnice byla řešena technologií studené recyklace s následnou pokládkou nové ložné a obrusné vrstvy mimo průtah obcí Alfrédov, kde po odfrézování starého povrchu byla položena ložná a obrusná vrstva asfatobetonových vrstev ve stejné skladbě jako po recyklaci. Dále byla při opravě silnice provedena oprava čel silničních propustků a osazení silničního zábradlí dle ČSN. Pro zajištění bezpečnosti byla osazena silniční svodidla v místě rybníka na Beránku, byla provedena úprava silničních svahů v nevyhovujících místech, zhotoveny a dosypány krajnice silnice, pročištění příkopů a zhotoveno nové vodorovné dopravní značení v trvanlivém plastu. 

Stavební práce byly zahájeny 13. června 2016 a dokončeny 26. srpna 2016 v souladu se schváleným harmonogramem prací dle SOD a rozhodnutím úřadu. Oprava silnice byla provedena za úplné uzavírky s mimořádnými opatřeními pro zajištění místního provozu, což pro zhotovitele stavby bylo poměrně náročné. Úplná uzavírka byla o 14 dnů zkrácena a dokončovací práce proběhly za částečné uzavírky z důvodu minimálního omezení veřejné dopravy.   

Zvolené technologie opravy silnice a kvalita provedení zhotovitelem stavby zajistí  dlouhodobé bezproblémové užívání tohoto úseku silnice.

Technické údaje a spotřeba materiálu:

Název stavby: „III/193 33 Kostelec-Ostrov u Stříbra“

Celková délka opravy silnice: 2.594 m

Šířka opravené silnice 5,50 m (s rozšířením v obloucích)

Délka opravy 2.594 m

Plocha obrusné vrstvy ACO 11+,  tl. 4 cm 13.871 m2

Plocha ložné vrstvy ACP 16+, tl. 5.cm 13.994 m2

Celková spotřeba obalované směsi 3.400 t

Množství použitého recyklátu na sjezdy 97 t

Délka nových silničních svodidel 132 m

Množství drti na nezpevněné krajnice 632 t

Pročištěné silniční příkopy v délce 1.560 m

Úprava silničních svahů 1.650 m2

Cena stavebních prací pro SÚSPK p.o. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka