Silnice z Únehle přes Erpužice do Trpíst prošla rekonstrukcí

V pondělí byl předán do užívání více než šestikilometrový okruh silnice II/193 vedoucí z obce Únehle na Tachovsku přes Erpužice a Trpísty až k hranicím tachovského okresu.

Cílená propagace v Plzni

Rekonstrukce vyřešila dlouhodobě špatný stavebně-technický a dopravní stav této komunikace. Byly zesíleny její konstrukční vrstvy, což zvýšilo únosnost vozovky s cílem zajistit její dlouhodobou životnost. Součástí stavby byla rovněž povrchová úprava všech navazujících sjezdů a rozjezdů křižovatek, dosypání a zpevnění krajnic a pročištění silničních příkopů. Bylo též osazeno nové dopravní značení.

Finanční náklady na opravu silnice činily přes 29 miliónů korun, přičemž podpora z fondů EU – ROP Jihozápad činí 100% uznatelných nákladů.

„Tento rekonstruovaný úsek je jedním z patnácti podporovaných na území Plzeňského kraje z fondů ROP na jaře letošního roku. Celkový součet předpokládané finanční podpory z EU pro tyto projekty překračuje 350 miliónů korun. Zde, na Tachovsku, byla v sobotu 13. června 2015 otevřena pro provoz také rekonstruovaná silnice z Tachova do Zadního Chodova, která si vyžádala náklady 50 miliónů korun,“ řekl náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast dopravy Jaroslav Bauer.

„Díky rekonstrukci vozovky se zvýšila bezpečnost provozu v obci. Kvalitní vozovku ocení i řidiči dojíždějící za prací do Stříbra,“ uvedl při slavnostním otevření rekonstruované silnice starosta obce Trpisty Josef Pavlas a poděkoval všem, kteří se o rekonstrukci zasloužili.

Většina rekonstrukcí silnic s podporou fondů EU ROP – Jihozápad bude na území Plzeňského kraje dokončena do začátku prázdnin, tedy před hlavní turistickou sezónou.

Zhotovitelem stavby je společnost Eurovia CS a.s.





The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka