Silnice za stovky milionů korun se začnou letos stavět v Plzni

Velké akce odstartují na jaře. Ředitelství silnic a dálnic zahájí rozšíření hlavního tahu z Plzně k Třemošné a část východního okruhu Na Roudné – Plaská.

Cílená propagace v Plzni

Více než kilometr a půl dlouhá silnice od Třemošenského rybníku k Orlíku na frekventovaném tahu na Most vyjde téměř na 220 milionů korun bez DPH. Čtyřproudá silnice se má otevřít nejpozději na podzim 2020. Sníží riziko havárií, když zmizí horizonty.

První část východního okruhu za zhruba půl miliardy zas odlehčí přetížené Karlovarské třídě a silnici kolem Boleveckého rybníka.

Hlavní akcí bude dokončení západního obchvatu Plzně. Stavba kraje a města za téměř 2,3 miliardy korun začne na podzim. Když všechno půjde dobře, obchvat bude hotový v létě 2022.

Na jaře začne v Plzni také velká oprava Slovanské třídy, hlavního tahu z jihu Plzeňska do centra města. Obnova vozovky a kolejí od Mikulášského náměstí k náměstí Milady Horákové na Slovanech přijde na 130 milionů bez DPH. V plánu na léto jsou další etapa Studentské ulice a oprava Wilsonova mostu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka