Skauti z Plzně vyrábí svíčky pro Ukrajinu. Potřebují vosk a plechovky

Plzeňští skauti a skautky se chystají ručně vyrábět zahřívací svíčky v rámci celostátní skautské iniciativy Světlo a teplo pro Ukrajinu. O pomoc žádají i plzeňskou veřejnost, na výrobu svíček totiž sbírají vosk a použité plechovky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Proč budou svíčky vyrábět?
Obyvatelé Ukrajiny zažívají už třetí válečnou zimu. Kvůli ruské agresi je část infrastruktury zničená a řada oblastí bez elektřiny. V situacích, kdy není čím svítit a chodit pro dřevo je nebezpečné nebo nemožné, pomáhají zahřívací svíčky. Svíčka v plechovce hoří dlouhé hodiny a dovede zahřát celou místnost, ohřát jídlo nebo zmrzlé ruce. Pomáhat lidem v nouzi je jednou z důležitých skautských hodnot a lidé na Ukrajině o tuto pomoc stojí.

Jak budou svíčky pro Ukrajinu vyrábět?
Na výrobu zahřívací svíčky je třeba plechovka z tvrdého kovu, karton a vosk nebo parafín. Ty nyní shromažďují a budou v týdnu od 29. února sbírat. Velmi jim pomůže podpora od plzeňské veřejnosti, každé dvě tři donesené nedohořelé svíčky nebo pár vymytých plechovek od potravin. V týdnu od 5. února pak skautky a skauti budou samotné svíčky vyrábět, z nasbíraného materiálu

Jak se může zapojit plzeňská veřejnost?
Můžete věnovat vosk nebo plechovky. Skauti stojí o nedohořelé svíčky z domácností nebo třeba kostelů, i o zbytkový vosk či svíčky od firem a prodejců nebo včelí vosk. Potřebují shromáždit i velké množství použitých vymytých plechovek o průměru 7 až 20 cm. Můžete přinést ty svoje, ale také můžete rozhodit sítě mezi své přátele, do rodiny nebo mezi kolegy v práci.

Kdy a kam přinést vosk a plechovky?
Pro sběr materiálu se otevřou skautské prostory na Americké třídě 29 v týdnu od 29. ledna do 2. února, každý den od 16 do 19 hodin, ve středu 31. ledna už od 12 hodin. Kdokoli může v těchto dnech dorazit a přinést materiál vlastní nebo třeba nasbíraný mezi kolegy na pracovišti nebo kamarády ve škole. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka