Škoda Electric dodá do Rumunska další desítky trolebusů

Škoda Electric se bude významně podílet na dodávce 26 nových nízkopodlažních kloubových trolejbusů pro rumunské město Brašov.

Cílená propagace v Plzni

Škodovka zajistí dodávku kompletní elektrovýzbroje včetně montáže a finálního otestování vozidel ve svém plzeňském závodě.

 „Jedná se o potvrzení úspěšné strategie naší plzeňské společnosti na rumunském trhu. Minulý rok jsme dodali poslední ze 17 trolejbusů pro město Galati, již dříve zamířilo přes padesát trolejbusů do měst Temešvár a Baia Mare, kde úspěšně slouží v provozu s cestujícími. Tento rok budeme realizovat další velkou zakázku pro Rumunsko a tou je výroba padesáti kloubových trolejbusů pro město Cluj-Napoca,“ říká obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Dopravní podnik v Brašově díky aktuální dodávce obnoví část vozového parku novými osmnáctimetrovými trolejbusy. Trolejbusy budou vybaveny bateriemi, které umožní využívat vozidla i v místech, kde chybí napájecí infrastruktura, v režimu elektrobusu budou schopny vozy běžně ujet nejméně pět kilometrů. „Každý vůz nabídne celkovou kapacitu 130 cestujících, trolejbusy budou kompletně klimatizované, mají moderní informační systémy, nabídnou wi-fi připojení, nebo USB konektory pro nabíjení telefonů a dalších mobilních zařízení,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric. Podle něj se cestující dočkají celé flotily nových trolejbusů během příštího roku.

Rumunský zákazník bude zakázku spolufinancovat prostřednictvím programu ROP 2014–2020 z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF). Finálním dodavatelem pro rumunského zákazníka bude společnost Solaris. „Zástupci města Brašov vnímají využití trolejbusů jako cestu k modernímu řešení veřejné dopravy nejen z hlediska efektivity, ale i ekologie,“ přibližuje situaci Pavel Kuch.

Skupina Škoda Transportation

Mezi výrobky skupiny Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Skupina Škoda Transportation má několik společností v České republice například společnosti Škoda Transportation, Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může skupina Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala skupina za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka