ŠKODA JS se prezentovala na světové výstavě WNE

Světové výstavy World Nuclear Exhibition (WNE) se v Paříži zúčastnilo přes 600 firem z více než 80 zemí. Reprezentovaly všechny fáze jaderných projektů od záměru přes projekt, výstavbu, provoz až po vyřazování z provozu.

Cílená propagace v Plzni

Výstava potvrdila, že obor je ve světě i v Evropě na vzestupu. Klíčovým aspektem výstavy byla otevřenost k mezinárodní a mezistátní spolupráci, kterou demonstrovala i ŠKODA JS a.s. nejen na svém stánku, ale také v průběhu desítek setkání se stávajícími i potenciálními partnery z řady zemí.

Bez jaderné energetiky nemůže lidstvo dosáhnout cílů, které si státy stanovily v ochraně životního prostředí a snižování emisní zátěže.  Podle World Nuclear Association je nyní ve 30 zemích v provozu 441 jaderných bloků, ve   výstavbě je jich 56 v 18 zemích, plánuje se výstavba 101 reaktorů. V Evropě se v jaderných elektrárnách vyrábí třetina elektrické energie. Obor má tedy velmi zajímavou perspektivu a přináší řadu příležitostí i pro přední firmu v oboru, jakou je ŠKODA JS.

Velmi zajímavá byla jednání o pokračování spolupráce s francouzskou společností EDF. ŠKODA JS pro ni již vyrobila dva komplety vnitřních částí reaktorů, které byly dodány na projekty v Číně a ve Finsku. V současné době se v Plzni vyrábějí další dva komplety určené pro britskou jadernou elektrárnu Hinkley Point. ŠKODA JS vidí spolu s partnerem dobrou perspektivu zapojení do francouzského jaderného programu nejen v Evropě. V tomto duchu vyznívá také Memorandum o porozumění (Memorandum of Understanding), které česká a francouzská společnost v průběhu výstavy podepsaly.

V rámci WNE podepsali představitelé ŠKODA JS další dohody s partnery z různých zemí, mimo jiné i o spolupráci v závěrečné fázi života jaderné elektrárny, tedy jejího vyřazování z provozu. Právě decommissioning je dalším oborem, v němž může ŠKODA JS nabídnout své zkušenosti, know how i kvalifikaci svých pracovníků.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.12.2021 12:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka