Skončila květnová výzva Do práce na kole, lidé se dozvědí výsledky

Přesně 1065 lidí z Plzeňského kraje v květnu běhalo, chodilo nebo jezdilo do práce na kole či koloběžce v rámci soutěžní kampaně Do práce na kole.

Cílená propagace v Plzni

Nyní se dozvědí na závěrečné Cyklopárty výsledky jednotlivých soutěžních kategorií. Večírek pro všechny účastníky se koná ve čtvrtek 6. června od 18 hodin v plzeňském DEPO2015 a budou zde vyhlášeny a odměněny výsledky v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce i cyklozaměstnavatel roku. Kampaň v Plzeňském kraji koordinuje spolek Plzeň na kole.

„Program Cyklopárty doplní hudební vystoupení Dua Dubnička Lahoda a speciálním hostem bude Veronika Kubínová, která se věnuje orientačním závodům v horské cyklistice a je držitelkou devíti zlatých medailí z Mistrovství světa. Dalším zpestřením bude vystoupení dětí z pohybového studia J&A,” představuje program akce Jiří George Konečný z Plzně na kole, který kampaň v Plzni koordinuje. „Komu něco rachtá nebo nefunguje na kole, může přijet do DEPO2015 již v 17 hodin a mechanici ze spolku Plzně na kole, se mu pokusí s tím pomoci,“ doplňuje Konečný.

Letos se kampaně Do práce na kole účastnil i Josef Bernard, hejtman kraje, o kterém je známo, že na kole do práce občas jezdí, i když to do úřadu nemá jen pár kilometrů. Svou účastí kampaň podpořil i Michal Vozobule, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí, a Aleš Tolar, starosta městské části Plzeň 9 – Malesice. Do kampaně se zapojily také velké plzeňské firmy jako Safran Cabin CZ, Panasonic, Škoda Transportation, Plzeňský Prazdro nebo Eurosoftware, kde soutěžilo i několik desítek zaměstnanců. Stydět se ale nemusí ani menší firmy a instituce jako Povodí Vltavy, Vodárna Plzeň či Západočeská univerzita. Pod Plzní jezdili ale také lidé z Klatov, Domažlic, Kašperských Hor a dokonce i z Chebu, Karlových Varů a Františkových Lázní. Je to z důvodu, že v těchto městech není lokální koordinátor a Plzeň je pro ně nejbližší místo, kde se mohli zaregistrovat. 

„Chceme, aby více lidí v Plzni i dalších místech kraje jezdilo nejen do práce na kole. Je to způsob, jak se dá našim městům ulevit od automobilové dopravy. Zároveň ne každý může nebo chce jezdit na kole a tak je tu možnost zvolit i chůzi nebo běh – zkrátka vlastní pohon. Lidé si zlepší kondici a zažijí s kolegy něco nového. Mnozí nám potvrzují, že takto přijdou do práce daleko lépe naladěni a že se jim pak i lépe začíná pracovní den,“ doplňuje výhody jízdy na kole Jiří George Konečný. Kampaň byla zpestřena několika doprovodnými akcemi – Cyklosnídaní, Cyklokoupáním či Cyklodílnou, účastníci si mohli také s trikem kampaně zajít zdarma na zmrzlinu či na akci Třetí život plovárny.

Soutěžní výzvu organizuje spolek Auto*Mat a v Plzeňském kraji ji koordinuje Plzeň na kole s podporou Plzeňského Prazdroje a grantového projektu Prazdroj lidem a dalších partnerů

– Cyklo Bartoníček, Nakladatelství Starý most, Kolemplzne.cz, ZAT, Vaše liga, Pěstuj prostor, CityBikes, DEPO2015, Papírna.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.06.2019 12:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka