Slovany chystají rekonstrukci vnitrobloku Koterovská-Chvojkovy lomy

Městský obvod Plzeň 2-Slovany má v plánu pro letošní rok rekonstruovat vnitroblok Koterovská – Chvojkovy lomy. Maximálně čtyři miliony korun by mohl získat z podprogramu Podpora regenerace panelových sídlišť vyhlášeného Ministerstvem pro místní rozvoj. Žádost o dotaci schválilo městské zastupitelstvo.

Cílená propagace v Plzni

Nyní je projekt na regeneraci sídliště Plzeň – Slovany v jeho centrální části aktualizován. Zahrnuje i rekonstrukci vnitrobloku Koterovská – Chvojkovy lomy, jehož součástí je komplexní revitalizace celého rozsáhlého území mezi bytovými domy při Koterovské. Upraveny budou povrchy obslužných komunikací, parkovišť pro osobní automobily, chodníků, cest, zeleně včetně sadových úprav.

Projekt je jednou z dalších investičních akcí postupné regenerace sídliště Slovany. V minulých letech se například realizovala za přispění dotace z Ministerstva pro místní rozvoj úprava vnitrobloku náměstí Generála Píky - Lužická – Jablonského – Habrmannova.

Projekt je stavebně připraven. Předpokládá se, že práce budou prováděny v termínu od července 2015 do dubna 2016. Podmínkou pro stavbu je přeložka energetického zařízení NN, která musí být realizována nejpozději se zahájením stavby rekonstrukce vnitrobloku. Přestože 18. 11. 2014 byla na ČEZ podaná žádost, není dosud jisté, zda ji v požadovaném termínu bude schopen zajistit. V případě, že by do doby rozhodnutí o přidělení dotace nebylo možno garantovat termín zahájení stavebních prací, bude žádost o dotaci stažena. Rozpočtové náklady projektu jsou odhadnuty na 23 milionů korun, z toho výše dotace by mohla dosáhnout 4 milionů korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.02.2015 10:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka