Soud zamítl žalobu firmy Amádeus, město Plzeň nemusí platit

Okresní soud v Plzni ve středu zamítl žalobu společnosti Amádeus na plzeňskou radnici. Investor, který chtěl stavět obchodní komplex Corso, požaduje od Plzně více než 1,8 miliardy korun jako náhradu za zmařený projekt a ušlý zisk.

Jarní servisní akce AUTO CB

Obchodní centrum na místě bývalého DK Inwest totiž lidé odmítli v referendu.

Vedení města Plzně podle svého tiskového vyjádření od počátku věřilo, že město v soudním sporu se společností AMÁDEUS PLZEŇ a. s. uspěje, neboť si není vědomo porušení žádných svých smluvních ani zákonných povinností vůči investorovi. Město Plzeň trvalo a trvá na tom, že nelze dovodit, že by bylo vůči investorovi odpovědno za jakoukoliv případnou škodu. „Jde pro nás o jedno z nejdůležitějších soudních rozhodnutí vůbec. Pokud bychom na základě podané žaloby byli povinni uhradit žalovanou částku 1,8 miliardy korun, mělo by to zásadní dopad do života občanů. Dnešní verdikt soudce Okresního soudu Plzeň-město proto vnímáme jako velký úspěch. Současně je ale z naší strany na místě ještě jistá opatrnost, neboť si uvědomujeme, že rozhodnutí není pravomocné, a proto se tedy nemusí jednat o rozhodnutí konečné,“ reagoval na dnešní dopolední rozhodnutí Okresního soudu Plzeň-město primátor Martin Zrzavecký.  

Své stanovisko vydala i firma Amádeus Real.

"Společnost Amádeus Real vždy chtěla pokračovat v přípravě stavby multifunkčního objektu Corso a zacelit tak dlouhodobě nevyužívaný prostor v centru města Plzně, jak mnohokráte v minulosti deklarovala. Klíčové je, že zástupci města v průběhu soudního jednání opakovaně uvedli, že město nechce a nebude bránit investorovi ve výstavbě centra na jeho vlastních pozemcích na Americké ulici. Pokud nešlo ze strany města o pouhý úhybný manévr, věříme, že se to potvrdí vnovém územním řízení. Očekáváme proto, že v příštích dnech obdržíme ze strany města potřebná souhlasná stanoviska k realizaci našeho záměru. V opačném případě to bude znamenat potvrzení našich obav, že město se rozhodlo zmařit jakékoli ekonomicky smysluplné využití daného území ze strany Amádeus Real. Nadále počítáme sprovedením změn původního projektu tak, aby více zohledňovaly i volnočasové, kulturní a další aktivity určené pro veřejnost (viz změny deklarované v prosinci 2015).  Pokud jde o samotný prvoinstanční výrok soudu, počká Amádeus Real na jeho analýzu a doporučení svých právníků," říká mediální zástupce firmy Karel Samec.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka