Soutěž „NEJ inovátor 5G“ vrcholí

Odbor Sportu, Smart City a podpory podnikání navštívil na pozvání Ministerstva průmyslu a obchodu Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně.

Cílená propagace v Plzni

V rámci propagace soutěže NEJ inovátor 5G vedoucí odboru Přemysl Švarc prezentoval na České národní expozici Ministerstva průmyslu a obchodu soutěžící firmy i celý projekt.
Do užšího výběru projektu „NEJ inovátor 5G“, který má za cíl podporu malých a středních podniků, bylo nominováno 18 firem, u kterých nyní probíhají inovační audity, které určí konečné pořadí.

Za Plzeň jsou jimi: APPLYCON s.r.o., XR Insitute s.r.o., COMTES FHT a.s., EXON s.r.o., InnoConnect s.r.o., MATEX PM s.r.o. a Veřejná informační služba, spol. s.r.o.

Z Karlových Varů jsou to firmy: GESPOL s.r.o., Polypress s.r.o., REALISTIC, a.s., Dopravní podnik Karlovy Vary, a. s. AA COMPUTER, s.r.o.

Za Jeseník soutěží: FENIX GROUP a.s., Naturfyt – Bio s.r.o., Promstal engineering, s.r.o., BIRKI, spol. s r. o., KLANER SYSTEMS s.r.o. a za Ústí nad Labem je to firma Metropolnet a.s.

Pro představení firem a jejich inovativních projektů budou v zapojených městech pořádány také online konference, kterých se může zúčastnit jak široká veřejnost, tak zainteresované firmy, které sdílejí své nápady „Best practice“. První z konferencí proběhla 1. 10. 2021 při příležitosti festivalu pro studenty a inovátory Inovujeme Plzeň. Záznam z konference naleznete na www.nejinovator5g.cz. V Jeseníku proběhne konference 25. 11. 2021, v ostatních městech se konference plánují.

Vyhlášení soutěže na podporu a prezentaci inovativních firem se uskuteční 15. 12. 2021 na Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky v Praze.

„Město Plzeň je vnímáno odbornou veřejností v České republice jako jedno z lídrů vize Smart City. Soutěž má za cíl propojit firmy, sdílet dobrou praxi demonstrátorů projektu 5G pro 5 měst. I pondělní prezentace města nám ukázala, že jsme na dobré cestě,“ zhodnotil přednášku města radní pro Smart City a podporu podnikání Vlastimil Gola.

Projekt NEJ inovátor 5G získal kladné hodnocení od náměstka pro řízení sekce regionálního rozvoje Ministerstva pro místní rozvoj Ing. Davida Koppitze, který zároveň zmínil potřebu propagace konceptu Smart City vzhledem k rychlému nástupu nových technologií včetně 5G sítí. 


Webová stránka soutěže: https://www.nejinovator5g.cz/
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka