Soutěž „NEJ inovátor 5G“ vyhrála plzeňská firma COMTES FHT

Slavnostním vyhlášením výsledků a předáním cen nejlepším firmám ve Skleněném sále Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky skončila soutěž NEJinovátor 5G.

Cílená propagace v Plzni

Slavnostní vyhlášení se konalo v Praze 30. března a zúčastnili se ho kromě zástupců oceněných firem představitelé Ministerstva průmyslu a obchodu ČR (náměstek ministra Petr Očko a tajemník 5G aliance Petr Vítek), Ministerstva pro místní rozvoj ČR (náměstek ministra Ondřej Profant a ředitelka Marie Zezůlková), zástupci pořadatelského města Plzně (radní Vlastimil Gola) spolu s dalšími zástupci a představiteli obou ministerstev a zapojených měst. Vyhlášením provázel moderátor Vladimír Kořen.

Soutěž „NEJ inovátor 5G“ vyhrála plzeňská firma COMTES FHT a.s., na druhém místě skončil Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. a třetí příčku obsadila firma XR Insitute s.r.o. Vítězné firmy obdržely cenu GLOBE ze skláren Moser, dárkové vouchery na jazykové kurzy do jazykové školy LITE, která má 13 poboček v rámci celé ČR, a vouchery na studium MBA od Fakulty veřejnosprávních a ekonomických studií v Uherském Hradišti Vysoké školy Jagiellońské v Toruni.

Soutěž na podporu malých a středních inovativních podniků – NEJ inovátor 5G – byla vyhlášena Odborem Sportu, Smart City a podpory podnikání Magistrátu města Plzně. Do užšího výběru soutěže bylo nominováno 18 firem, u kterých konečné pořadí určil inovační audit. Vyhlášení výsledků se mělo původně konat v polovině prosince 2021, kvůli pandemii COVID 19 ale muselo být odloženo.

Soutěžící firmy získaly certifikáty o absolvování inovačního auditu jako mezinárodní metody, která analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v podnicích. Inovační audit ve firmách prováděli formou osobních setkání dle jednotné mezinárodní metodiky specializovaní inovační poradci. Firmy obdržely dárkové tašky včetně upomínkového předmětu od sklárny Moser.

Firmy, které v jednotlivých regionech postoupily do užšího výběru:

Plzeň:
APPLYCON s.r.o.
XR Insitute s.r.o.
COMTES FHT a.s.
EXON s.r.o.
InnoConnect s.r.o.
MATEX PM s.r.o.
Veřejná informační služba, spol. s.r.o.

Karlovy Vary:
GESPOL s.r.o.
Polypress s.r.o.
REALISTIC, a.s.
Dopravní podnik Karlovy Vary, a. s.
AA COMPUTER, s.r.o.

Jeseník:
FENIX GROUP a.s.
Naturfyt – Bio s.r.o.
Promstal engineering, s.r.o.
BIRKI, spol. s r. o.
KLANER SYSTEMS s.r.o.

Ústí nad Labem:
Metropolnet a.s.


Pro více informací webová stránka soutěže: https://www.nejinovator5g.cz/

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.04.2022 08:02



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka