Spisovatel Milan Čechura podporuje projekt Vostrá krása

Spisovatel Milan Čechura podpořil duetovou povídkou s Janem Vavřičkou literární scifi projekt Vostrá krása. Přečtěte si zajímavý rozhovor s držitelem Ceny Bohumila Polana Milanem Čechurou.

Cílená propagace v Plzni

Jak jste se dostal ke spolupráci na projektu Vostrá krása?

Dostal jsem se k němu zcela náhodou. Tak už to někdy bývá. Hlavní autor knihy Vostrá krása, Jan Vavřička, se zúčastnil oslav narozenin Ason klubu, a na závěr svého příspěvku dal všem členům nabídku na napsání duetové povídky právě do výše zmiňované publikace. Mě to velmi zaujalo a asi třetí den jsem mu napsal. A už to bylo.

Jaká je Vaše role v projektu a co pro vás spoluautorství knihy znamená?

Moje role byla zdánlivě jednoduchá. Dopsat povídku, jejíž začátek stvořil Jan Vavřička. Ovšem ta jednoduchost je jen zdánlivá. Ono trefit se tomu druhému do noty je někdy dost obtížné. Když se to ovšem povede, a mně se zdá, že se to v tomto případě podařilo, je to docela zábavné.

Jak se vám zamlouvá spolupráce se scifistou Janem Vavřičkou?

Jak už jsem v předchozí odpovědi uvedl, musí si ti dva sednout. Víte, tohle není můj první pokus o duetovou povídku. Několikrát už jsem to zkoušel, i když v jiném žánru, ale nikdy to nedopadlo dobře. S Janem Vavřičkou je to jiné. Zpočátku to sice maličko skřípalo, ale pak se povídka vyvinula k mé, a doufám že i k Janově spokojenosti.

Můžete prozradit, na co se mohou čtenáři těšit?

Neznám ostatní povídky, které ve Vostré kráse budou. Co se ovšem týká té naší společné, tak mohu snad prozradit, že se čtenáři mohou těšit na trochu sci-fi, trochu erotiky a také na pohled do budoucnosti Plzně.

Knihu bude ilustrovat Petr Šrédl. Jak se vám jeho obrazy líbí?

Já jsem ten poslední, kdo by mohl hodnotit obrazy někoho jiného. Sám umím nakreslit pouze chlapa za ohradou, přičemž chlap není vidět a také umím ten notoricky známý kosočtverec na vratech. Obrazy Petra Šrédla moc neznám, ale ty co jsem viděl, mi připadají takové…, takové scifistické. Takže pro Vostrou krásu výborné.

Na jakých dalších fantastických projektech pracujete? Co plánujete?

Toto je vlastně můj první fantastický projekt. Jestli bude další, to v této chvíli nedokážu říct. Byl bych rád, kdyby mě něco v tomto žánru napadlo. Byl bych ovšem také rád, kdyby mě napadlo něco v žánru mně nejbližším a to je psaní krátkých vypointovaných povídek a fejetonů. Něco takového, co se objevilo v mé poslední sbírce Trolejbus v polích, kterou vydalo v červenci tohoto roku nakladatelství Pro libris. Tak snad mně múzy zůstanou nakloněny.

Děkuji za rozhovor

O projektu Vostrá krása

Autor scifi povídek Jan Vavřička a malíř fantasy a scifi obrazů Petr Šrédl se rozhodli vytvořit ilustrovanou sbírku povídek s názvem Vostrá krása. Na projektu dále spolupracují spisovatelé Diuk a Milan Čechura. Výtěžek z prodeje knihy půjde ve 100% výši sdružení Krása v srdci.

Charitativní projekt Vostrá krása podporují:

Jak můžete vznik nové knížky podpořit?

  • Pozvěte scifistu a autora projektu Jana Vavřičku na autorské čtení. Peníze ze vstupného budou použity na vytvoření knížky Vostrá krása. Nevíte jak? Stačí napsat na e-mail: galerie@vanili.cz.
  • Chcete-li podpořit projekt Vostrá krása přímo, přispějte, prosím, libovolnou částkou na transparentní účet GE MONEY BANK 206914238/0600. Vaše peníze budou použity na korektury, tisk a distribuci knihy Vostrá krása. Po vytištění knihy Vostrá krása budou veškeré peníze z prodeje knížky věnovány sdružení Krása v srdci.

Moc děkujeme!

Autoři projektu


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka