Společnost ZF Engineering v Plzni otevřela aplikační centrum

ZF Friedrichshafen AG otevřelo nové aplikační centrum jako součást stávajícího vývojového centra ZF Engineering v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Toto centrum představuje významné rozšíření současných aktivit pobočky, které zahrnují vývoj a testování softwaru i hardwaru, design mechatroniky a simulace.

“Tvoříme rychle se rozvíjející transformaci odvětví automobilového průmyslu, abychom mohli našim zákazníkům poskytovat přesvědčivá systémová řešení pro mobilitu příští generace,” řekl Wolf-Henning Scheider, generální ředitel ZF Friedrichshafen AG, který se osobně účastnil slavnostního otevření v Plzni. Rozšiřování technických kapacit společnosti v souladu s jejími potřebami je rozhodujícím faktorem při naplňování této strategie.

ZF Engineering Plzeň se rozprostírá se na ploše přibližně 7500 metrů čtverečních a je jedním z devatenácti center zaměřených na výzkum a vývoj, která má ZF po celém světě. Mezi hlavní oblasti činnosti patří vývoj a testování softwaru i hardwaru, design mechatroniky a simulace, 3D tisk a vývoj a mechatronických komponentů.

Díky rozšíření o aplikační centrum bude moci plzeňská pobočka rozšířit své aktivity o kalibrace funkcí nových převodovek. Projekty související s elektromobilitou budou i zde hrát stále významnější roli.

“Naše nové aplikační centrum dokazuje význam a růst plzeňské pobočky v rámci celého ZF koncernu. Od té doby, co jsme zde v roce 2007 zahájili provoz, jsme se rok od roku úspěšně rozrůstali a nyní jsme klíčovým globálním vývojovým centrem s vysoce kvalifikovanými zaměstnanci, “ řekl Dr. Mathias Eickhoff, výkonný ředitel centra výzkumu a vývoje ZF Plzeň v průběhu slavnostního otevírání. “Investice směřující do místních technologických center, jako je Plzeň, nám umožňují stavět na našich současných zkušenostech a těžit z vysoce kvalifikovaného personálu, který nám pomáhá dodávat našim zákazníkům ty nejinovativnější technologie, ” zdůraznil Dr. Eickhoff.

Za rozvojem plzeňské pobočky nestojí pouze strategie společnosti spočívající v rozsáhlém rozvoji technologií, ale také celá řada kvalifikovaných inženýrů, kteří ZF vnímají jako atraktivního zaměstnavatele a ochotně se k nám neustále připojují. ZF nabízí zkušeným inženýrům, čerstvým absolventům i studentům všech technických oborů zajímavá pracovní místa ruku v ruce s atraktivním pracovním prostředím v Plzni. „Úzce spolupracujeme s technickými vysokými školami v celé České republice, jejichž absolventi jsou pro nás i nadále přínosem,“ dodal Dr. Eickhoff.

V rámci zachování si pozice technologického leadera, pokračuje ZF ve zvyšování výdajů na výzkum a vývoj po celém světě. V roce 2018 vynaložila ZF celkem 2,5 mld. EUR (11% nárůst oproti roku 2017) na vědu a vývoj, což odpovídá poměru nákladů na VaV ve výši 6,7%.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.04.2019 07:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka