Sportmanie Plzeň 2021 naposledy střídá sportoviště

Na poslední tři dny Sportmanie Plzeň 2021 znovu mění některá sportoviště. Od pátku do neděle se objeví v areálu za OC Plzeň Plaza opět čtyřicet atraktivních stanovišť.

Cílená propagace v Plzni

Mezi nimi např. bodyzorbing, lezení, vedle jeviště amfiteátru plochá dráha a mnoho dalších. Na návštěvníky čeká rovněž bohatý doprovodný program, soutěže, autogramiády a besedy se známými sportovci. Děti do 15 let budou i nadále soutěžit o medaile, za účast na deseti libovolných stanovištích si v závěrečných třech dnech odnesou zlaté medaile.

Prostřední část Sportmanie Plzeň byla především ve znamení krásného středečního počasí, kdy do areálu zamířily davy lidí. „Středa byla rekordním dnem, Sportmanii navštívilo 8 500 lidí, to je nejvyšší počet za celou dobu, co tuto akci v Plzni od roku 2016 pořádáme,“ připomněl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký a dodal: „Navíc jsme za jediný den rozdali dětem více než 3 000 stříbrných medailí.“
 
Na jednotlivých stanovištích se tvořily fronty, obrovský zájem byl o jízdu na snowboardech a bobech, kam organizátoři dodali opravdový sníh. Rušno bylo třeba i na stanovišti handicapovaných sportovců, kde se děti mohly svézt na handbiku, u autodráhy, na golfu, futsalu, badmintonu, ledním hokeji i dalších sportech.

Na besedách a autogramiádách se v prostřední části Sportmanie Plzeň vystřídali olympionici Michal Schlegel, Marie Horáčková a Jan Šefl, mistři ČR futsalisté SK Interobalu Plzeň (Rešetár, Seidler, Vnuk a Kozár) a házenkáři Talentu týmu Plzeňského kraje (Winkelhöfer, Tonar, Douda, Linhart, Šafránek a Chmelík), fotbalisté FC Viktorie Plzeň (Kalvach a Kopic), hokejisté HC Škoda Plzeň (Budík a Přikryl) a brankář Colorado Avelange Pavel Francouz, házenkářky DHC Plzeň (Malá), atleti AK Škoda Plzeň (Tereza Petržilková a Jan Štefela). Zájem o autogramiády byl především ve středu obrovský, pořadatelům dokonce došly podpisové kartičky, které měli pro hokejisty nachystané. „Zřejmě jsme podcenili, kolik lidí může přijít požádat sportovce o podpis. Připravili jsme pro každého 200 kartiček, ale jak se ukázalo, bylo to málo,“ přiznal vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc. Nad jednotlivými dny převzaly patronát městské obvody, ve středu MO Plzeň 2-Slovany a ve čtvrtek MO Plzeň 5, 6, a 9.

Ve čtvrtek zhlédly stovky dětí letošní novinku – vystoupení Divadla Spejbla a Hurvínka s hrou Nezvaný host. V rámci této hry zazněla premiérově znělka jednoho ze stanovišť nového zážitkového okruhu Spejbla a Hurvínka, který vznikne letos na podzim v oblasti Boleveckých rybníků. „Volnočasový vzdělávací okruh povede kolem Šídlováku, bude mít deset stanovišť se sportovními úkoly pro děti i pro dospělé, cesta bude ozdobena velkými dřevěnými sochami Spejbla a Hurvínka a pomocí QR kódů si budete moci vyslechnout i dialogy obou postav,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký při slavnostním zahájení Sportmanie Plzeň 2021.

Program závěrečných tří dní na hlavním pódiu v režii Krašovská Aktivity centra Plzeň přinese pestrou směsici pohybových, sportovních a tanečních aktivit. Dnes, kdy je celý den pod patronátem MO Plzeň 1, ocení starostka obvodu Helena Řežábová Jakuba Königa za záchranu lidského života a zahraje si tenisovou exhibici se slečnou Madlenkou Saidlerovou. Nad sobotním programem převzal patronát MO Plzeň 3 a neděle bude ve znamení MO Plzeň 6).

Na víkend jsou ještě připraveny dvě zajímavé akce, v sobotu 28. srpna Letní běh – nezávodní běh se zážitkovými stanovišti (barvičky, pěna, překážky) a v neděli 29. srpna překážkový běh pro děti LUTIC RUN. Sportmanie Plzeň 2021 bude otevřena dnes od 10 do 20 hodin, v sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli, kdy celá akce končí, od 10 do 16 hodin. Vstup na Sportmanii Plzeň 2021 je zdarma. Podrobnější info na https://sport.plzen.eu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.08.2021 10:48



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka