Sportovní obuv pro různé pohybové aktivity

Pokud jste se rozhodli pro změnu životního stylu a zařadit různé pohybové aktivity, protože jen tak zjistíte, která vás osloví nejvíce, počítejte s tím, že si budete muset opatřit jak sportovní oblečení, včetně spodního prádla, tak i sportovní obuv. A možná hned několik kousků. Ne každá obuv je vhodná pro daný typ činnosti. Naštěstí některé sportovní aktivity mají podobné požadavky, proto využijete jednu obuv u více sportovních aktivit.

Cílená propagace v Plzni

Fitness procházky

Fitness procházky patří k oblíbeným a mnohdy jsou odrazovým můstkem pro běh. Fitness procházka se od té běžné liší tím, že je zkrátka svižnější. Je to chůze, není to stále běh, ale rozhodně se neloudáte a nechytáte lelky. Je vhodná pro ty, kteří se chystají začít běhat, ale i výtečná pro běžce, jako regenerační praktika. A pak taková změna bývá příjemná.

Tady není nutné sahat po běžecké obuvi, zkusit můžete i vaše oblíbené boty Nike Air Force 1, ale aspoň o půl čísla větší, aby po ušlých 5 kilometrech nohy nedřely, nebolely. Čím více kilometrů ujdete, tím větší pravděpodobnost, že noha trochu oteče. A pak nejde přeci jen o běžnou procházku. Pokud však zvolíte obuv na běhání, také je to v pořádku.

Skákání přes švihadlo

Pro tento typ sportovní aktivity jsou vhodné boty s odpruženou špičkou a patou. V podstatě i zde je možné využít obuv na běhání. Ale už existují výrobci, kteří vyrábí obuv přímo pro tyto skákací účely. Případně zvolte takovou obuv, která je měkká a pohodlná. Rovněž je lépe skákat na odpruženém povrchu – parkety, gumový podklad. Skákat na betonu je sice možné a hodně lidí to tak dělá, o to víc pak musíte investovat do hodně kvalitní obuvi. Obuv by měla absorbovat nárazy a chránit klouby.

Street Dance

Na tento typ moderních tanců potřebujete kvalitní obuv, mohou to být značky Reebok, Nike, Adidas, Puma. Jestliže vyberete skutečně pohodlné boty, můžete je použít i na skákání přes švihadlo. Tady je skutečně skvělé, že jeden typ obuvi lze využít na více sportovních aktivit.

Běh a koloběžka

I zde je možné využít jeden typ obuvi. Ať už si jdete zaběhat nebo zajezdit na koloběžce, lze využít obuv na běhání. Ovšem pozor, máte-li obuv na běhání po nezpevněném povrchu, pak i trasa koloběžky by měla být taková a naopak boty určené pro běhání na asfaltu by mělo prozrazovat, že koloběžkový výlet bude rovněž někde po cestě či chodníku.

Obuv do fitka

Tady to tak moc těžké nebude. Pouze si neberte na cvičení spodní části těla boty na běh. Pokud budete cvičit břicho vleže nebo horní část těla na nějakém přístroji, pak vám obuv na běh překážet nebude, ale pozor u výpadů a dřepů, kdy běžecká tlumená obuv neumožní provedení cviku správně. Při dřepech potřebujete stabilitu. V běžecké obuvi však budete jako na lodi. Tudíž sáhněte po běžné kvalitní sportovní obuvi. Bezvadný je pro tyto účely Flexdog, který vám pomůže vyselektovat obuv, kterou přesně hledáte. Jak pro všední dny, tak pro sportovní aktivity.

Zdroj obrázku: tommaso79 / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka