Správa NP Šumava vypsala výběrové řízení na práce v lesích

Správa Národního parku Šumava zveřejnila nadlimitní veřejnou zakázku na služby „Rámcová dohoda pro lesnické činnosti na období roku 2020 –2022 na území NP a CHKO Šumava“.

Cílená propagace v Plzni

Předmětem zadávacího řízení je zajištění prací spojených s péčí o lesy v největším národním parku v ČR na období od uzavření smluv počátkem roku 2020 do září 2022 nebo do vyčerpání předpokládané hodnoty. Veřejné zakázky na práce v lese bude Správa zadávat, stejně jako v předchozích letech, prostřednictvím zadávacích řízení na základě rámcové dohody a tzv. minitendrů. 

„Potřebujeme zajistit práce v zásahových částech Národního parku v době vrcholící gradace kůrovců v ČR. Máme zajištěnou část předpokládaného objemu prací na rok 2020, ale uvítáme každého dalšího dodavatele, který přispěje k efektivnímu a rychlému zpracování nahodilých těžeb ve specifických podmínkách Šumavy. Služby, které poptáváme, se netýkají jen těžby, ale také jiných zásahů spojených a péčí o ekosystémy NP a CHKO Šumava např. prořezávek,“ říká náměstek ředitele Správy NP Šumava Jan Kozel.

Správa NP Šumava v tomto období počítá především s asanací kůrovci napadeného dříví. 

„Letos jsme zpracovali 208 000 m3 kůrovcového dříví a pro příští rok očekáváme zhruba o polovinu vyšší kůrovcové napadení. Určitě budeme jak těžit a přibližovat, tak odkorňovat. Současně budeme pokračovat v péči o mladé lesní porosty v rámci projektu přestavby, kde aktivně podporujeme jedli, listnaté dřeviny a zlepšujeme strukturu stejnověkého lesa,“, vysvětluje Jan Kozel.

Podle nových rámcových dohod se budou soutěžit práce v lesích v minitendrech přibližně od března 2020 do 30. září 2022 nebo do vyčerpání hodnoty této veřejné zakázky, což je 294 351 222,- Kč bez DPH.

Nabídky je možné podávat do 21. ledna do 9 hodin. Další informace jsou zde: https://nen.nipez.cz/profil/NPSUMAVA


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka