Správa železnic dokončila renovaci tří desítek výpravních budov

Správa železnic pokračuje i v letošním roce v intenzivní obnově nádražních budov po celé republice včetně Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Zrekonstruuje nebo opravícelkem 114 objektů, které získají moderní odbavovací prostory,bezbariérové přístupy a stanou se tak příjemnějším apohodlnějším místem pro tamní cestující i zaměstnance.Do konce června bylo dokončeno 28 objektů. Finančnínáklady, které budou do těchto plánovaných stavebních akcívynaloženy, dosáhnou částky 2,015 miliardy korun.

V prvním pololetí letošníhoroku se dokončily renovace výpravních budov v Milevsku,Protivíně, Strakonicích, Žihli, Sušici, Kolinci, Nýrsku,Blovicích, Horažďovicích, Hrušovanech nad Jevišovkou-Šanově,Křižanově, Třebíči, Skleném nad Oslavou, Sedlčanech,Středoklukách, Kadani, Nejdku, Ivanovicích na Hané,Krnově-Cvilíně, Loukách nad Olší, Kunčicích pod Ondřejníkem,Holicích, Městci Králové, Olomouci-Řepčíně, Šumperku,Kostelci na Hané, Kroměříži a Skrochovicích.

„Největšími probíhajícímiakcemi jsou rekonstrukce rozsáhlých budov v krajských městech,které jsou zpravidla památkově chráněné. V Praze se pomalublíží do finále oprava Fantovy budovy na hlavním nádraží,naplno se pracuje v Českých Budějovicích a v Hradci Králové.Před několika týdny navíc začala rekonstrukce výpravní budovyv Plzni. Ještě letos se začne opravovat také komplex budovv Pardubicích,“ říká generální ředitel Správyželeznic Jiří Svoboda.

Z dalších větších nádraží, kdemomentálně probíhají stavební práce, lze jmenovat napříkladHavířov, Beroun, Hanušovice, Hronov, Veselí nad Lužnicí,Mnichovo Hradiště, Písek či Pačejov. Dále jsou realizoványopravy nádražních budov např. v Děhylově a Potštejně.

V některých stanicích se postavízcela nové výpravní budovy. V Praze-Vysočanech jde o součástmodernizace celé stanice a přilehlého úseku do Mstětic. Novébudovy se dočká i Vsetín, kde začnou práce ještě letos a kdeje tento projekt rovněž součástí přestavby kolejiště.

Vedle kompletních rekonstrukcívýpravních budov pracuje Správa železnic také na obnověnádražních veřejných WC. Do konce letošního roku by se mělynacházet renovované toalety ve více než 60 lokalitách; jdezejména o hlavní nádraží v krajských městech, další stanices obratem vyšším než 4000 cestujících nebo o přestupníterminály.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka