Srdce dánské kogenerační elektrárny Asnas: 25 MW vyrobí turbína Doosan Škoda Power

Společnost Doosan Škoda Power počátkem listopadu usadila turbosoustrojí na základovou konstrukci elektrárny Asnas Power Station v dánském Kalundborgu.

Cílená propagace v Plzni

Ta je vlastněna dánskou energetickou společností Orsted. Skončila tak první fáze montáže projektu ASV6. Po dokončení montáže strojovny se turbína začne připravovat na horké zkoušky a následný ostrý provoz, ve kterém bude v dánské elektrárně vyrábět teplo i elektřinu.

První fáze montáže projektu v sobě kromě zdvihu a usazení soustrojí na základovou konstrukci zahrnovala také montáž dvou ohříváků topné vody a konstrukcí, chránících soustrojí proti atmosférickým vlivům. Soustrojí se skládá z unikátní dvoutělesové parní turbíny s odpojitelným nízkotlakým dílem, převodovky a generátoru. Vysokotlaká část turbíny přitom váží 34 tun a nízkotlaká 29 tun, což svědčí o náročnosti a vysokých požadavcích na preciznost celé realizace.

Po usazení turbosoustrojí práce pokračovaly montáží ocelových konstrukcí a přípravou na první fázi potrubářských prací. Souběžně s usazením turbíny a doprovodných náležitostí probíhala montáž ocelové konstrukce haly. Nyní pokračují montážní práce ostatních technologií strojovny, které vyvrcholí tzv. „horkými“ zkouškami turbíny. Ty jsou plánovány na srpen letošního roku. Celý projekt by měl být podle plánu dokončen a předán do rukou zákazníka do konce roku 2019.

„Není větší zadostiučinění, než když mnohatunový kolos bez komplikací usedne na základovou konstrukci. Za tímto momentem však stojí stovky hodin tvrdé práce celého realizačního týmu. Už však vyhlížíme další milník, kterým budou srpnové horké zkoušky a následné předání projektu zákazníkovi,“ říká Tomáš Winkler, projektový manažer společnosti Doosan Škoda Power.

Aby turbína o maximálním výkonu 25MW této hranice dosáhla, musí do ní být vháněna pára o teplotě 540 °C pod tlakem 100 barů. Po dokončení bude turbína připojena k místní tepelné a elektrické síti. Celá realizace je součástí přechodu Asnas Power Station na udržitelnější formu provozu, jehož součástí je i využívání dřevěných odštěpků z udržitelných zdrojů, které mají v budoucnu za cíl nahradit uhlí.

O DOOSAN ŠKODA POWER
Doosan Škoda Power je součástí silné skupiny společností sjednocených pod Doosan Group, která svým zákazníkům po celém světě dodává špičkové technologie a služby vysoké  kvality a hodnoty.
Doosan Škoda Power je předním světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, zejména pak soustrojí parní turbína - generátor ve výkonovém rozsahu 3 až 1 200 MW. Firma má bohaté zkušenostmi a reference v aplikacích pro paroplynové a fosilní elektrárny, CHP, jaderné elektrárny a solární elektrárny (CSP), spalovny biomasy, atd.  Každoroční investice do výzkumu a vývoje zajišťují nabídku vysoce kvalitních produktů, které splňují specifické požadavky zákazníků.
www.doosanskodapower.com

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.01.2019 06:31



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka