Starostové na obvodech: na Čtyřce T. Soukup, na Jedničce I. Bubeníčková

Starostou městského obvodu Plzeň 4 bude i nadále 35letý Tomáš Soukup z hnutí ANO. Dosavadního starostu do funkce zvolili veřejnou volbou nově zvolení zastupitelé na ustavující schůzi.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ta proběhla ve čtvrtek 20. října od 16 hodin. Do vedení čtvrtého obvodu usednou také tři uvolnění místostarostové. Nově zvolenou vládnoucí koalici tvoří hnutí ANO a ODS s celkem 16 křesly v 25členném zastupitelstvu. Kontrolní výbor připadl Pirátům

„Velmi si vážím důvěry občanů a zastupitelů, díky kterým mohu pokračovat ve funkci starosty. Nechystáme žádnou revoluci, vydáme se cestou evoluce. V uplynulých čtyřech letech jsme rozpracovali celou řadu projektů, v jejichž realizaci budeme pokračovat. Jedná se například o obnovu chaty na Chlumu, úpravy Masarykovy třídy nebo stavbu mateřské školy v Újezdě. Prioritami samozřejmě zůstává i zeleň, bezpečnost nebo zapojení občanů do dění v obvodu,“ říká starosta Tomáš Soukup, pro kterého hlasovalo 24 z 24 přítomných zastupitelů.

Kromě ceremoniálních povinností pod funkci starosty připadají oblasti vnitřní správy, vnějších vztahů, životního prostředí, dopravy a agenda dobrovolných hasičů.

Prvním uvolněným místostarostou pak byl zvolen 65letý Zdeněk Mádr z ODS, který se bude věnovat oblasti finanční, rozpočtu a také oblasti nakládání s majetkem.

„Žijeme v nejisté době a období prudkého vzrůstu cen energií. Chceme proto být řádným hospodářem a věnovat se investicím, které povedou k úsporám. Prověřujeme moderní způsoby vytápění mateřských škol fotovoltaikou a tepelnými čerpadly. Budeme usilovat o rekonstrukci bývalé školy na Habrmannově náměstí na nový úřad, neboť je navržena jako energeticky velmi úsporná oproti stávající budově. Rovněž věřím, že se podaří postavit novou, energeticky úspornou školku v Újezdu a zrealizovat další připravené projekty,“ uvádí Zdeněk Mádr. 

Druhým uvolněným místostarostou bude dosavadní zastupitel za hnutí ANO a 33letý stavební inženýr Jan Kakeš, který dosud působil v Atelieru Soukup Opl Švehla. Gesčně se bude věnovat oblasti investic, územnímu rozvoji a správě budov. Třetím uvolněným místostarostou pak je 70letý Václav Beran rovněž z hnutí ANO, který se bude stejně jako v předešlých čtyřech letech věnovat oblasti sociální a oblasti bezpečnosti a prevence kriminality.
V Radě městského obvodu Plzeň 4 dále usednou neuvolnění členové Martin Barták (ANO), Lenka Kočová (ODS) a Lukáš Hegner (ODS). Uvolněným předsedou kontrolního výboru byl zvolen 44letý Martin Kubin, manažer logistiky, který kandidoval jako nestraník za Piráty.

Opozici kromě Pirátů (2 mandáty) tvoří také hnutí PRO Plzeň (2 mandáty), STAN (2 mandáty), PLZEŇ 4 V SRDCI – ČSSD a NK (1 mandát), lidovci (1 mandát) a TOP 09 (1 mandát). Koaliční hnutí ANO má celkem 11 mandátů, ODS pak mandátů 5. Celkem zastupitelstvo čítá 25 členů.

První obvod má nové vedení. Starostkou se stala Ivana Bubeníčková
Starostkou prvního plzeňského obvodu bude v následujících čtyřech letech šestapadesátiletá podnikatelka Ivana Bubeníčková z hnutí ANO. Do čela obvodu ji 19. října zvolili noví zastupitelé. Ti zároveň volili nové místostarosty, další členy Rady MO Plzeň 1 a předsedy finančního a kontrolního výboru zastupitelstva. Vládnoucí koalici utvořili členové hnutí ANO, PRO PLZEŇ České pirátské strany a STAN.

Ivana Bubeníčková, která vystřídala ve funkci Helenu Řežábovou (ODS), byla v uplynulém volebním období zastupitelkou prvního městského obvodu a do její gesce nyní budou spadat oblasti financí, kultury, školství, majetku, sportu a mládeže. Prvním místostarostou se stal pětačtyřicetiletý Miroslav Šuma z hnutí ANO, který v uplynulých čtyřech letech působil jako předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva MO Plzeň 1. V Šumově gesci budou investice, životní prostředí, rekreační oblasti a také hasiči. 

Funkci druhého místostarosty bude vykonávat zkušený komunální politik Jiří Uhlík z hnutí PRO PLZEŇ, který byl v posledním volebním období místostarostou. Uhlík bude dohlížet na bezpečnost, dopravu a částečně též na oblast sportu a mládeže. Stejně jako doposud bude v čele Jedničky i třetí místostarosta, který však pro svou funkci nebude uvolněn. Stal se jím devětatřicetiletý výzkumný pracovník Jiří Rezek z České pirátské strany. Do jeho gesce bude spadat prevence kriminality, rekreační oblasti a transparentní úřad.

„Děkuji za zvolení do funkce starostky a blahopřeji všech nově zvoleným zastupitelům, členům rady a předsedům finančního a kontrolního výboru. Doufám, že naše vzájemná spolupráce bude v tomto volebním období přínosná pro všechny. Funkci přijímám s pokorou a zároveň je to pro mě velká výzva. Těším se na spolupráci s úřadem, který znám více než dobře,“ řekla nová starostka Plzně 1.

Ve vedení prvního plzeňského obvodu bude dále pět neuvolněných radních, rada prvního obvodu tak bude mít dohromady devět členů. Vedle již zmíněné starostky a místostarostů jsou to jmenovitě: Jiří Novák (ANO), Martin Holý (ANO), Stanislav Nedvěd (ANO), Jiří Winkelhöfer (PRO PLZEŇ) a Zuzana Buriánová (STAN).

Na ustavujícím zasedání byli zvoleni také předsedové finančního a kontrolního výboru. Finanční výbor bude mít devět členů a jeho předsedkyní bude Lucie Pernglau z hnutí PRO Plzeň, kontrolní výbor pak bude mít stejný počet členů a v jeho čele stane Štěpán Krňoul (KDU-ČSL), který byl v uplynulém volebním období předsedou finančního výboru.

Zastupitelstvo prvního plzeňského obvodu má dohromady 27 členů. V uplynulých komunálních volbách voliči rozdělili křesla v zastupitelstvu mezi šest subjektů. Do opozice nyní usednou ti, kteří kandidovali pod hlavičkou Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a SPD.


 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka