Stavby roku budou k vidění v Bezdružicích

Od pátku 15. července se v Bezdružicích v domě U Haranta představí všech 28 staveb přihlášených do veřejné soutěže Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2015. Putovní výstava se tak z Plzně přesouvá do obce, ze které pochází jedna z nominovaných staveb na titul Stavba roku PK v kategorii Veřejná prostranství – rekonstrukce náměstí Kryštofa Haranta v Bezdružicích.

Cílená propagace v Plzni

13. ročníku veřejné soutěže Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2015 se zúčastnilo celkem 28 přihlášených staveb. Na titul bylo nominováno 19 z nich. Titul Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2015 si odnesly čtyři stavby ze šesti soutěžních kategorií. Uděleny byly i nestatutární ceny – např. Cena primátora města Plzně a hejtmana Plzeňského kraje a další.

Bezdružice se staly hostitelem putovní výstavy s cílem představit široké veřejnosti nejen soutěž jako takovou, ale i všechny přihlášené stavby do letošního ročníku včetně názorů odborné poroty na nominované i oceněné stavby. Přihlašovatelem stavby do soutěže a zároveň investorem rekonstrukce je město Bezdružice.

„Rekonstrukce náměstí Kryštofa Haranta je jednou z nejvýznamnějších investic v našem malém městě. Význam stavby spatřujeme především v zásadní změně podoby téměř celého prostoru náměstí Kryštofa Haranta. Pokud porovnáváme původní a současný stav, ani se nám nechce věřit, jak se nám během necelého jednoho roku podařilo centrum našeho malého města změnit,“ pochvaluje si starosta města Bezdružice Jan Soulek.

Všechny stavby přihlášené do letošního ročníku soutěže budou ke zhlédnutí v domě U Haranta na zdařile rekonstruovaném náměstí Kryštofa Haranta č. 30 v Bezdružicích v termínu 15. 7. – 7. 8. 2016. „Smyslem výstavy je představit stavby i hodnocení poroty také lidem v plzeňském regionu. V minulých letech se tak výstava objevila již ve více než dvaceti městech v kraji,“ uvedl Miloslav Zeman, předseda představenstva Okresní hospodářské komory Plzeňsko, která je odborným garantem soutěže Stavba roku Plzeňského kraje.

Putovní výstava k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2015:

15. 7. – 7. 8. Bezdružice

8. – 28. 8. Plasy

29. 8. – 18. 9. Klenčí pod Čerchovem

19. 9. – 4. 10. Horažďovice

5. 10. – 6. 11. Plzeň - OC Olympia

7. – 25. 11. Rokycany – pobočka České spořitelny a.s., Malé náměstí 219

28. 11. – 18. 12. Plzeň – Moving station, Jižní nádraží

19. 12. – 15. 1. Plzeň - Fakultní nemocnice Lochotín


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka