Studenti představí v centru Bavaria Bohemia pamětníky železné opony

Centrum Bavaria Bohemia (CeBB) se prostřednictvím projektu „Zelený pás“ zabývá také otázkou, jak hranice ovlivnila osudy místních obyvatel.

Cílená propagace v Plzni

Studenti z České republiky a Bavorska využili v rámci projektu "Fenomén hranice" možnost zúčastnit se na česko-bavorské hranici projektu zaměřeného na pamětníky. Pod vedením renomované české organizace Post Bellum / Paměť národa byly vedeny rozhovory s dobovými svědky. Ze zaznamenaných materiálů a dokumentů poskytnutých pamětníky připravili studenti o nich krátkou prezentaci.

Během veřejné prezentace těchto výsledků ve čtvrtek 26. 10. 2023 od 15:30 hod. v Centru Bavaria Bohemia, Schönsee, bude podrobněji představeno sdružení Post Bellum a dva současní svědci: Elsa Markgraf ze Schwarzachu a Antonín Hofmeister z Domažlic.

Post Bellum je česká vzdělávací nezisková organizace se sídlem v Praze. Organizace byla založena v roce 2001 skupinou historiků a novinářů s cílem rozšířit znalosti veřejnosti o dějinách 20. století České republiky a sousedních zemí, zejména mezi mladou generací. Post Bellum shromáždilo tisíce svědectví prostřednictvím rozhovorů s lidmi, kteří prožili významná historická období, v rámci svého dokumentačního projektu „Příběhy 20. století“ a pro svůj online archiv „Paměť národa“. Organizují různé další projekty a aktivity, jejichž cílem je zvýšit povědomí o moderních dějinách. Deklarovaným cílem organizace je „porozumět minulosti prostřednictvím autentických svědectví“.? Post Bellum je přidruženou členskou organizací „Platform of European Memory and Conscience“.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka