Tajemná dovolená na Kokořínsku

Kokořínsko – Máchův kraj. Kde jinde strávit dovolenou, než na místě, které se dá označit za jedno z nejkrásnějších v celé naší republice? Nádherná krajina, hrady plné legend, záhad a tajemství, pískovcové skály… Co všechno byste měli na Kokořínsku zažít?

Cílená propagace v Plzni

Tajemný hrad Houska vám nedá spát

Milujete záhady a tajemství? Tak těch je právě Kokořínsko se svou rozlohou 410 kilometrů čtverečních plné! K nejzáhadnějším místům patří nepochybně tajemný hrad Houska, který je cílem nejen turistů a milovníků historie, ale také lovců duchů a záhadologů. Pověst totiž říká, že právě zde se nachází průrva do pekla, kterou stráží černý mnich bez obličeje. Kde přesně se nachází? To budete muset zjistit sami, protože ho zatím nikdo neobjevil. Pokud se však zeptáte lovců duchů, zjistíte, že noc byste na tomto hradě trávit nechtěli, protože se jich tu pohybuje opravdu hodně.

Další záhadou, která se s tímto Hradem pojí, je vůbec jeho samotná existence. Nikdo neví, jak a proč hrad na takovém zvláštním místě vznikl. Není tu nic, co by měl chránit. Možná i proto se mnozí ptají, jestli hrad naopak nechrání nás před tím, co se skrývá pod ním. Pokud vás záhady nechávají chladnými, i tak Houska stojí za návštěvu – ideálně v době, kde se zde odehrává některý z koncertů. Místo má totiž díky skále, na které se hrad nachází, naprosto jedinečnou akustiku.

Tip: Než se na Kokořínsko vydáte, rezervujte si ubytování na Interbohemia. Chata či chalupa v soukromí vám umožní objevit všechny krásy tohoto nádherného kraje.

Za loupežníky na Kokořín

Co by to bylo za návštěvu Kokořínska, kdybyste minuli hrad Kokořín? Ten se nachází přímo uprostřed chráněné oblasti a i on je opředen spoustou pověstí. Údajně zde sídlili loupeživí rytíři, kterým vládl pevnou rukou Petrovský z Petrovic. Dnešní podoba hradu je romantizovanou verzí pohádkového hradu z 19. století a s historickou přesností toho nemá příliš společného. Přesto se však jedná o nádhernou památku, kterou byste při svých cestách Máchovým krajem neměli minout.

Máchovo jezero – romantická perla, která i dnes stojí za návštěvu (ale připravte si naditou peněženku)

Máchovo jezero vlastně žádné jezero není. Je to rybník založený Karlem IV. Dnes je Mácháč rozhodně nejoblíbenější oblastí nejen pro obyvatele Středočeského kraje. Jeho popularita jde však ruku v ruce s poměrně vlezlou komercí. Připravte se na to, že se rodinný výlet kolem Máchova jezera může pěkně prodražit. Ale nebojte. Nemusíte platit vstup. Můžete si užít i procházky nebo cyklovyjížďky v jeho okolí, přírodou, která vás uchvátí svou jedinečnou krásou.

Užijte si podzim ve znamení cestování a nádherné dovolené. Kokořínskou je skvělou volbou!

Foto: pixabay.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka