Téměř 55 tisíc testů a 500 očkovacích dávek. I takový byl rok 2021 v Daikinu

Rok 2021 byl pro plzeňský Daikin ve znamení ochrany svých zaměstnanců proti onemocnění Covid-19. Společnost provedla 54 871 antigenních testů a ve spolupráci s EUC klinikou očkovala své zaměstnance.

Cílená propagace v Plzni

 Celkem bylo prozatím vyočkováno 600 dávek.  Firma tak zodpovědně plnila vládní nařízení pravidelným testováním, a to i v době, kdy to povinné nebylo.

Očkovaní dostali placené volno navíc

Loňský rok byl pro většinu lidí jistě velice komplikovaný. Viníkem je nemoc Covid-19, která je mezi námi již 2. rokem. Opatření se střídala a doporučení testovat se, či očkovat se zvyšovala. Nejinak tomu bylo i v plzeňské společnosti Daikin. „Rok 2021 byl opravdu složitý, proto jsme se rozhodli, že se ho našim zaměstnancům pokusíme alespoň nějakým způsobem ulehčit. Mysleli jsme především na jejich zdraví, a proto jsme, i když to státem nebylo dáno povinně, naše pracovníky pravidelně po celý rok testovali. Celkem jsme za rok 2021 provedli 54 871 antigenních testů,“ vysvětluje Jan Voch, provozní ředitel Daikinu Plzeň a pokračuje: „Zároveň pro nás bylo důležité, aby ti zaměstnanci, kteří o to stojí, měli možnost se bez obav naočkovat. Domluvili jsme se tedy s EUC klinikou v Plzni a za pomoci jejich mobilního očkovacího týmu očkujeme 1 x týdně přímo v našich firemních prostorách. Jako bonus jsme všem naočkovaným zaměstnancům nabídli placené volno navíc, aby v případě nežádoucích účinků mohli doma v klidu odpočívat.“

A jako bonus opětovné navyšování mezd

Kromě toho, že plzeňská firma Daikin pomáhala v boji s nemocí Covid-19, opět navyšovala mzdy svým zaměstnancům. Celkem rozdělila ke mzdám přes 25,5 milionu Kč. Ty mohli zaměstnanci na svých výplatních páskách vidět ještě před Vánoci 2021. Hodnota prémií navíc převýšila ty z roku 2020 o více než 3 miliony korun. Sazbu bonusů firma vypočítává procentuálním podílem z výpočtové základny. Ta se v roce 2021 zvýšila vlivem přidání na mzdách, které naposledy proběhlo 1. dubna 2021.  „Vánoční bonusy jsou u nás již zavedenou tradicí, ale na odměny pro naše zaměstnance myslíme samozřejmě po celý rok. Snažíme se, aby si zaměstnanci mohli domů odnést více i s měsíčním platem, proto jsme v roce 2021 do výplat investovali navíc 51 milionů korun,“ vysvětluje Jan Voch za Daikin Plzeň.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 31.01.2022 08:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka