Teplice získaly nové trolejbusy ze Škody Electric

Škoda Electric i přes komplikace způsobeném pandemií dál vyrábí pro své zákazníky na domácím i zahraničním trhu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Naposledy dodala pět nových trolejbusů s bateriovým pohonem do severočeských Teplic. Tamní flotilu městské hromadné dopravy obohatily dvanáctimetrové nízkopodlažní vozy typu 32Tr.

„Technickým provedením patří nové teplické trolejbusy k absolutní špičce v tom, co Škodovka nabízí,“ upřesnil obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Pohon na trakční baterie umožňuje standardně dojezd 12 kilometrů, samozřejmostí je i plnohodnotná klimatizace celého vozu a kamerový systém sledující interiér a nejbližší okolí vně každého trolejbusu.

Aktuální kontrakt navazuje na předchozí dodávky Škodovky pro toto severočeské město. Poslední dodávka byla v roce 2019, kdy byla dodána dvojice vozidel typu 32Tr a jeden v kloubové verzi s typovým označením 33Tr. Tyto vozy byly dodány jako standardní trolejbusy, tedy bez trakčních baterií. Celkem je v Teplicích provozováno 35 trolejbusů.

Trolejbus Škoda 32 Tr je dvanáctimetrový moderní plně nízkopodlažní vůz s kompletně novou karoserií. Svým vybavením nabízí cestujícím maximální pohodlí. Do vozidla se vejde až 95 cestujících. Vůz je mimo jiné vybaven moderním informačním systémem, USB porty pro dobíjení mobilních zařízení a samozřejmě pohodlnými sedadly.

Škoda Electric v poslední době dodala nové trolejbusy nejen pro řadu českých měst – například Plzeň, Ústí nad Labem, České Budějovice, Pardubice, Brno, Opavu, nebo Ostravu – ale i pro města v zahraničí, jako maďarskou Budapešť, Kluž v Rumunsku, Bergen v Norsku nebo Limoges a St. Etienne ve Francii. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14,5 tisíc trolejbusů. Kromě tradičního vývoje a výroby trolejbusů nabízí Škoda Electric několik typů nových bateriových elektrobusů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka