„The new face of Peugeot“ - Nový Peugeot 308

Nový Peugeot 308 přináší intenzivně svůdný design a na první pohled potvrzuje posun k vyšším kategoriím produktů. Je hrdým nositelem nového loga značky.

Cílená propagace v Plzni

Nový Peugeot 308 je průkopníkem nových technologií.  Je vybaven asistenčními systémy řízení poslední generace, novou verzí kabiny Peugeot i-Cockpit® a systémem i-Connect® Advanced, intuitivním, nejmodernějším online systémem infotainmentu. Peugeot 308 je ekologicky účinný, vybavený dokonalými aerodynamickými prvky a věrný strategii Power of Choice. Má v nabídce plug-in hybridní i spalovací motory, a to benzínové i naftové. V některých zemích lze nový Peugeot 308 zakoupit přes webové stránky značky. Online lze realizovat nákup nového vozu, výkup starého, financování i výběr místa dodání.

Peugeot 308 mění morfologii a posiluje tak svou příslušnost k segmentu. Díky prodloužení rozvoru o 55 mm došlo k protažení siluety ve prospěch prostoru na zadních sedadlech, zatímco díky snížení výšky o 20 mm došlo k optickému prodlužení kapoty. Pro splnění cíle zlepšení aerodynamické účinnosti byla věnována velká pozornost optimalizaci architektury a lisování karoserie.  Karoserie nového Peugeotu 308 velmi zblízka kopíruje jeho strukturu. Patrné je to zejména na úrovni velmi výrazných blatníků, aniž by přitom došlo ke zvětšení rozchodu. Z jednoduchých hladkých boků vystupují ostré hrany nad předním a zadním kolem. 

Při vytváření designu zadní části, která je strategická z hlediska aerodynamického výkonu, se vycházelo z optimálních bodů průchodu vzduchu u hatchbacku, které byly definovány pomocí aerodynamického tunelu. Charakteristická stylová linie, která protíná záď, se o tuto optimální aerodynamiku opírá, stejně jako splývající linie střechy, která si vyžádala výrazný dlouhý spojler. 

Nový Peugeot 308 je pevně zakořeněn v DNA značky Peugeot. Je smyslný a ostře vybroušený. Dokonale zapadá do světa dynamických reprezentativních vozů, k nimž se hlásí. Nový znak značky Peugeot je umístěn na masce chladiče a zcela jí dominuje. Zvýrazňuje ho i mřížka, která se k němu postupně sbíhá. Radar sloužící asistenčním systémům řízení se dočkal vylepšení z hlediska vzhledu i technologií. Je ukrytý za znakem značky, a ten je tak na masce chladiče zcela dominantní. Registrační značka se přesunula do spodní části.

Přední světlomety používají již od základní úrovně výbavy technologii LED. Mají propracovaný štíhlý tvar a přispívají k dynamice a výraznému charakteru vozu. U verzí GT/GT Pack jsou Full LED světlomety ještě tenčí. Uvádějí Peugeot Matrix LED Technology, jejíž výsledkem je větší účinnost a bezpečnost v každodenním provozu.  Zadní světlomety využívají technologii Full LED. Mají podobu lvích drápů a vytvářejí tak moderní pro značku typický světelný podpis. 

Nový Peugeot 308 bude k dispozici v 7 odstínech: zelená Olivine, modrá Vertigo, červená Elixir, bílá Nacré, bílá Banquise, šedá Artense a černá Perla Nera.

Peugeot i-Cockpit® se již stal součástí DNA značky. S každou generací je bohatší a modernější. V případě vozu Peugeot 308 byla vylepšena jeho ergonomie, kvalita, design i technologie a nabízí zcela nový systém infotainmentu Peugeot i-Connect®.

Nový kompaktní volant má v sobě zabudovaná čidla, která rozpoznají úchop volantu při používání nových asistenčních systémů řízení.  Digitální přístrojový 10“ panel umístěný na úrovni očí je k dispozici od úrovně Active Pack, u GT je trojrozměrný. Panel je plně konfigurovatelný a přizpůsobitelný na míru. 

Design interiéru zdůrazňuje rozmanitost a bohatost jeho materiálů. LED ambientní osvětlení ukryté za středovým displejem osvětluje hlavní dekorativní prvky až po dveřní výplně. Tyto prvky mohou být v závislosti na úrovni povrchové úpravy tvořené pěnou, textilií, umělou kůží Alcantara® nebo mohou být vyrobené z tažených hliníkových dílů.

Nový systém infotainmentu nabízí každému podle jeho přání to nejlepší ze světa chytrých telefonů i ze světa automobilů. Ergonomický systém, který dokonale splňuje běžné každodenní potřeby, umožňuje každému řidiči definovat a uložit předvolby zobrazení, prostředí a nastavení. Funkce zrcadlení je nyní bezdrátová a přes Bluetooth je možné připojit dva telefony současně.  Kompletní technologický zážitek dovršuje Peugeot i-Connect Advanced s vysoce výkonnou a efektivní on-line navigací TomTom. Pro optimální čitelnost se mapa zobrazuje na celé 10palcové obrazovce a aktualizuje se „over the air“. 

Nový Peugeot 308 je sériově nebo za příplatek dodáván s novou výbavou na úrovni vyšších segmentů například – systém sledování mrtvého úhlu s delším dosahem (75 metrů), výstraha na provoz za vozidlem (po zařazení zpátečky upozornění na nebezpečí v blízkosti vozu), nouzové volání „E-call+“ s informacemi o počtu cestujících a poloze včetně směru vozu na silnici. Nový Peugeot 308 má samozřejmě stále kompletní nabídku dalších asistenčních systémů na podporu řízení, bezpečnosti a komfortu například systém automatického brždění, sledování pozornosti řidiče a další.

Objem zavazadlového prostoru je 412 litrů, z toho 28 litrů v odděleném prostoru pod kobercem. Po sklopení opěradel zadních sedadel může dosáhnout až 1 323 litrů. 

Design sedadel vozu nový Peugeot 308 byl navržen s ohledem na pohodlí a zdůraznění kvality použitých materiálů, jejichž škálu tvoří nově vyvinutá nopkovaná látka, technická tkanina, Alcantara, reliéfní kůže a barevná kůže Nappa. Přední sedadla mohou být také vybavena elektrickým desetibodovým nastavením se dvěma možnými uloženími do paměti. Obě sedadla mohou být za příplatek vybavena vyhříváním a masážním systémem s 8 kapsami a několika programy.

Klimatizace využívá zcela nový systém, který zvyšuje tepelný komfort posádky. Cestující ve druhé řadě mají k dispozici větráky v zadní části středové konzoly. Ve voze nový Peugeot 308 se nezapomíná ani na vzduch uvnitř vozu, a proto je vybaven systémem Air Quality System, který neustále monitoruje kvalitu vzduchu vstupujícího do kabiny, a je schopen sám aktivovat recyklaci vzduchu. Od úrovně výbavy GT pohodu zvyšuje i systém Clean Cabin pro úpravu vzduchu s filtrací znečišťujících plynů a částic. Údaje o kvalitě vzduchu se zobrazují na centrálním dotykovém displeji. 

V nabídce vozu nový Peugeot 308 jsou dva plug-in hybridní motory, které jsou symbolem strategie Power of Choice:

  • HYBRID 225 e-EAT8 / pohon 2 kol / spojení motoru PureTech 180 k (132 kW) a elektromotoru 81 kW s automatickou osmistupňovou převodovkou e-EAT8 / emise od 26 g/km a dojezd ve 100% elektrickém režimu až 59 km (podle protokolu WLTP);

  • HYBRID 180 e-EAT8 / pohon 2 kol / spojení motoru PureTech 150 k (110 kW) a elektromotoru 81 kW s automatickou osmistupňovou převodovkou e-EAT8 / emise CO2 od 24 g/km a dojezd ve 100% elektrickém režimu až 60 km (podle protokolu WLTP)7;

Lithium-iontová baterie má kapacitu 12,4 kWh, výkon je 102 kW. K dispozici jsou dva typy palubních nabíječek, které pokrývají veškeré způsoby použití a všechna řešení nabíjení. Standardně jde o zařízení pro nabíjení jednofázově výkonem 3,7 kW, za příplatek je k dispozici zařízení pro nabíjení třífázově 7,4 kW.

Nový Peugeot 308 je nabízen s následujícími spalovacími motory s emisemi CO2 od 117 g/km. Motory splňují nejnovější emisní normy Euro 6. Benzínové tříválcové motory 1,2 l PureTech 110 S&S s manuální šestistupňovou převodovkou MAN6, PureTech 130 S&S s manuální šestistupňovou převodovkou MAN6, PureTech 130 S&S s automatickou osmistupňovou převodovkou EAT8. Dieselové čtyřválcové motory 1,5 l BlueHDI 130 S&S s manuální šestistupňovou převodovkou MAN6, BlueHDI 130 S&S s automatickou osmistupňovou převodovkou EAT8.

Nový Peugeot 308 se na evropský trh dostane na konci roku 2021. Na český trh bude nový Peugeot 308 uveden v lednu roku 2022. 

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Peugeot ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Peugeot za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka