Tipy na dovolenou v jihozápadních a jižních Čechách

Přemýšlíte nad tím, kam vyrazíte na další dovolenou? K tomu, abyste spatřili krásná místa, nemusíte opouštět území České republiky. Vydejte se poznávat krásy Česka a zavítejte do jihozápadních a jižních Čech. Máme pro vás seznam těch nejzajímavějších míst, která zkrátka musíte navštívit. Kde začít, kam pokračovat a kde svou dovolenou zakončit? Inspirujte se našimi tipy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vydejte se do Českého lesa

Pohoří Český les leží v jihozápadních Čechách a zasahuje až do sousedního Německa. V tomto krásném pohoří se nachází hned několik vysokých hor. Tou nejvyšší je Čerchov, na jejímž vrcholu se tyčí do nebe nádherná Kurzova rozhledna. Protože území Českého lesa se nachází v pohraničí, při svých toulkách narazíte na desítky opuštěných a téměř zarostlých vesnic. Ubytování Český les nabízí celou řadu. Stačí si vybrat, po jakém typu ubytování toužíte.

Z Českého lesa přímo na Šumavu

Při pohledu do mapy zjistíte, že na Český les plynule navazuje Šumava. I ta by neměla vaší pozornosti utéct. Vždyť na Šumavě se nachází proslulá ledovcová jezera, Jezerní slať, vlčí výběh v Srní a také Boubínský prales.

Ze Šumavy je to už jen kousek do Českého Krumlova

Ze Šumavy je to pak již kousek do malebného Českého Krumlova. Města, které každoročně zaplaví turisté a kochají se zdejším hradem, zámkem, medvědáriem a kouzelnými uličkami. Ubytování Český Krumlov vás nadchne svou polohou. Pokud se totiž ubytujete přímo ve městě, budete si moci Český Krumlov nerušeně projít za úsvitu a vyhnout se tam davům turistů.

Vydejte se za krásami České republiky do jihozápadní části země a plynule postupujte přes Český les a Šumavu do malebného Českého Krumlova. Vychutnáte si tak toulky přírodou, ale zároveň je spojíte s poznáváním architektonických skvostů v oblíbeném českém městě.

Zdroj obrázku: Peteri / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka