Nejen elektronické omluvenky. TOP 09 chce v Plzni rozběhnout Digiškolku

Digitalizace, modernizace školství, nové přístupy a podpora růstu potenciálu nejen žáků a studentů, ale také učitelů a ředitelů škol, to je cesta, kterou se chce vydat TOP 09, a která dovede české školství do 21. století.

Cílená propagace v Plzni

Protože si uvědomuje, že digitalizace často nabízí efektivní opatření a servis pro občany před byrokracií, rozhodli se v celé Plzni rozběhnout projekt DigiŠkolka.

Aplikaci DigiŠkolka, která umožňuje rodičům nejen komunikaci se školkou, ale i elektronické omluvenky, které by zcela nahradily byrokracii ve formě omluvných listů, před více než rokem město Plzeň pořídilo pro všechny mateřské školy v Plzni.

„Dosud se však bohužel nepoužívá a webová aplikace pro správu školek v naprosté většině školek jen částečně. DigiŠkolka má přitom řadu dalších výhod, které nejen usnadňují práci pedagogům, ale také ulehčují komunikaci rodičů se školkou,“ říká lochotínská zastupitelka Ilona Jehličková.

To jsou důvody, proč slovanský zastupitel David Soukup (TOP 09) inicioval prezentaci aplikace se správcem technologií města Plzně (SITMP), které se zúčastnili zastupitelé TOP 09 ze všech větších obvodů.

"Chtěli jsme se s tím, co všechno aplikace dokáže v praxi seznámit, abychom následně v rámci obvodů mohli řešit důvody, proč se aplikace stále nepoužívá. V rámci prezentace nám funkčnost aplikace, její výhody a příklady dobré praxe ukázala ředitelka 55. MŠ v Plzni Jana Wolmutová. Právě na její mateřské škole již aplikace stejně jako na 22. MŠ úspěšně běží. Bohužel jsou však zatím v Plzni jediné. S kolegy zastupiteli TOP 09 uděláme vše proto, abychom tento projekt rozběhli tak, aby z něj mohli postupně profitovat rodiče a učitelé všech mateřských škol v Plzni," říká slovanský zastupitel David Soukup (TOP 09).

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka