Toyota představuje nové SUV Corolla Cross

Zbrusu nová Toyota Corolla Cross přináší do celosvětově nejprodávanější modelové řady prostornost, mimořádnou praktičnost a robustní design SUV automobilového segmentu C.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pro evropský trh bylo speciálně upraveno i efektní a robustní stylistické ztvárnění nového SUV od Toyoty, které přináší jedinečnou kombinaci světlometů a zadních skupinových svítilen sladěných s přední maskou v podobě dvojitého lichoběžníku, vymodelovanými blatníky s vytaženými lemy a zkosenou kabinou SUV pro náročné podmínky dnešních měst. 

Corolla Cross měří na délku 4460 mm, je 1825 mm široká, 1620 mm vysoká a používá rozvor 2640 mm. Je zařazena mezi modely Toyota C-HR a RAV4 uprostřed vysoce konkurenčního evropského trhu SUV nižší střední třídy a nabízí pohodlí, praktičnost a všestrannost požadovanou aktivními rodinami s menšími dětmi. 

Interiér vozu nabízí vynikající výhled ven pro celou posádku, velkorysou nabídku místa pro hlavu i nohy v obou řadách sedadel, velké otvory zadních dveří, jakož i prosvětlený interiér, a ještě vzdušnější atmosféru zprostředkovanou panoramatickým střešním oknem. Zavazadlový prostor garantuje snadný přístup díky nízké nakládací hraně a širokému otvoru výklopné zádě pro snadné nakládání velkých předmětů, jako např. kočárků nebo jízdních kol. 

Corolla Cross je prvním globálním modelem od Toyoty těžícím z výhod nového hybridního systému páté generace.  Plně hybridní systém páté generace s autonomním dobíjením, sloužící k pohonu předních (FWD) nebo všech kol (AWD-i), navazuje na předchozí provedení s nabídkou vyššího točivého momentu, většího zapojení elektřiny, ještě hospodárnějšího chodu a větší radosti z jízdy.  Přepracována byla převodovka společně s použitím nového systému mazání a rozvodu oleje, kde se uplatnil olej s nízkou viskozitou. To se pak odráží v provozní hospodárnosti a navýšení výkonu díky menším elektrickým i mechanickým ztrátám. 

Nový bateriový modul využívá nejnovějších výsledků vývoje lithium-iontových baterií, a je tak výkonnější a o 40 % lehčí než doposud. Navýšením výkonu elektromotoru i spalovacího motoru vzrostl celkový systémový výkon o více než 8 %.  Hybridní pohon FWD 2,0 litru produkuje 146 kW (197 k) a uděluje vozu zrychlení z místa na 100 km/h za 8,1 sekundy. Varianta s pohonem AWD-i využívá další elektromotor na zadní nápravě s pozoruhodným výkonem 30,6 kW.

Zadní elektromotor se připojuje automaticky ve prospěch lepších záběrových vlastností, jistoty za volantem a pocitu bezpečí na površích se zhoršenou přilnavostí. Parametry zrychlení Corolly Cross AWD-i jsou stejné jako v případě provedení FWD. Hybridní systém 5. generace přináší i další zlepšení jízdních vlastností. Systém pohonu nyní vykazuje ještě lineárnější charakter a vyšší předvídatelnost i regulovatelnost při zrychlování, kdy je rychlost vozidla lépe sladěna s otáčkami spalovacího motoru ve prospěch intuitivního a přirozeného chování vozu.  Za tímto účelem byla upravena kalibrace určující skutečnou odezvu hnacího ústrojí na pokyny od akceleračního pedálu. 

Kromě mnoha moderních technologií přichází nová Corolla Cross s modernizovaným ovládacím rozhraním, které přináší nejmodernější multimediální technologie. Součástí přístrojové desky ve speciálním uspořádání pro evropský trh je zbrusu nový digitální přístrojový štít o velikosti 12,3" s podporou nejrůznějších konfigurací, jakož i 10,5" centrální displej multimediální soustavy.  Digitální přístrojový štít o úhlopříčce 12,3" je vybaven zbrusu novým hardwarem i softwarem. Největší displej v této třídě nabízí nejvíce místa pro zobrazování informací, mimořádnou flexibilitu a možnosti uživatelských nastavení např. pro zobrazování spotřeby paliva, hybridního systému nebo navigace.

Nová Corolla Cross je v neposlední řadě vybavena systémem T-Mate, který kombinuje nejnovější bezpečnostní paket Toyota Safety Sense s dalšími aktivními asistenčními systémy řízení a parkování s cílem nejen usnadnit řízení a zvýšit jeho bezpečnost, ale též ochránit celou posádku vozidla i ostatní účastníky silničního provozu za nejrůznějších situací. Úroveň pasivní bezpečnosti nové Corolly Cross zvyšuje mimořádně tuhá podvozková platforma GA-C; nový středový boční airbag pro přední sedadla pomáhá zabránit vzájemnému střetu předních pasažérů v případě nárazu do vozidla z boku. 

Od uvedení modelu v roce 1966 se celosvětově prodalo přes 50 milionů vozidel s označením Corolla. Nová Corolla Cross ještě posílí zastoupení značky Toyota v automobilovém segmentu C (nižší střední třída) a podpoří cíl společnosti prodávat do roku 2025 na 400 tisíc vozidel, což odpovídá 9% podílu v mimořádně konkurenční oblasti evropského trhu. 

Zcela nová Corolla Cross přináší praktičnost prostorného SUV, dynamiku nejpokrokovější hybridní technologie, konektivitu i bezpečnostní systémy, a pomáhá tak všem moderním rodinám bravurně zvládat každodenní výzvy života. 

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Toyota ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Toyota za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka