Tradiční šermířský turnaj v Plzni vyhrály mladé naděje

V sobotu 7. března proběhl v Plzni 14. ročník turnaje smíšených družstev v šermu kordem o Sokolí péro.

Cílená propagace v Plzni

Tradičního klání, které je proslulé pohodou a přátelskou atmosférou, ale nepostrádá ani sportovní kvalitu, se tentokrát zúčastnilo 25 družstev. Dorazili šermíři z Třebíče, Hradce Králové, Karlových Varů, Ústí nad Labem, Tábora, Písku a Prahy.

Závěrečný souboj nabídl západočeské derby mezi Lokomotivou Plzeň a Lokomotivou Karlovy Vary. Za domácí nastoupili mladé naděje – junior Jakub Jindra (loňský účastník ME kadetů a MS kadetů), kadet David Matoušek (aktuálně šesté místo na českém kadetském žebříčku) a věkem ještě žák Matěj Vachovec (aktuální jednička českého žákovského žebříčku). Družstvo doplnila Gabriela Pešulová, účastnice letošního ME kadetek v Poreči. Karlovy Vary představili mix zkušenosti – Stanislav Jambor a Vlastimil Tomášek s mládím – Vojtěch Mašata a František Vokáč. V dramatickém večerním finále a před bouřícím publikem dotáhli mladí Plzeňáci svoje celodenní tažení do vítězného konce a vrátili tradiční trofej po několika letech zpět do Plzně.

Na pátém místě se umístili bývalí plzeňští junioři Tomáš Kroužecký a Šimon Smrček, kteří teď startují v barvách USK Praha, doplnění o dalšího plzeňského kadeta Tomáše Holého.

"Svěřenci trenérů Michalíka, Jílka a Löffelmanna potvrdili, že zaměření plzeňského šermířského oddílu na práci s mládeží se ubírá správnou cestou," říká předseda klubu Petr Bradáč.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.03.2020 08:08



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka