Turbína z Doosan Škoda Power pokračuje na cestě do Japonska

První parní turbína v historii, která z plzeňského výrobního závodu Doosan Škoda Power míří do Japonska, úspěšně dorazila do přístavu v Hamburku.

Cílená propagace v Plzni

Poté zamíří do cílové destinace Sodegaura v prefektuře Čiba, která je zároveň místem výstavby nové elektrárny na biomasu, pro kterou je turbína určena.

Pomyslným klíčem k japonskému energetickému trhu je dvoutělesová parní turbína Doosan Škoda Power DST-S10 o výkonu 75 MW. Obě tělesa turbíny jsou pro zkrácení montážního času na stavbě dodávány ve smontovaném stavu. Taková konfigurace umožňuje zkrátit montážní čas až o několik měsíců, což je pro zákazníky nesmírná výhoda.

Při přepravě více než 150tunového soustrojí středotlakého a nízkotlakého tělesa přes říční přístav v Lovosicích museli přepravní experti operovat s nestálými klimatickými podmínkami s malým množstvím sněhových a dešťových srážek. Den D pro obří těleso nastal 28. února, kdy náklad opustil výrobní závod Doosan Škoda Power, přesunul se do Lovosic a už 9. března byla turbína bez větších komplikací vyložena v Hamburku. Vysokotlaké těleso a ostatní části turbíny putovaly do Hamburku ve standardních kamionech.

Další fází projektu bude samotná realizace na stavbě, která by měla podle plánu začít v září letošního roku instalací a ustavením turbíny. Po dokončení montáže ostatních stavebních a provozních souborů elektrárny budou na přelomu roku 2021 a 2022 probíhat zkoušky a postupné uvádění do provozu. Samotné předání díla ke komerčnímu provozu je naplánované na červen 2022.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.06.2020 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka