Týden sociálních služeb v CPOS Město Touškov

Minulý týden od 3. do 9. 10. 2016 probíhal na území ČR již 8. ročník Týdne sociálních služeb a v rámci toho uspořádalo Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov dni otevřených dveří na svých DPS (domech s pečovatelskou službou). Během dne otevřených dveří mohli návštěvníci nahlédnout do prostor DPS, ve společenské místnosti je čekalo promítání spotů o naší službě i dva díly našeho projektu Drahokamy času a pro zájemce i informační materiály v podobě letáčků.

Cílená propagace v Plzni

Dni otevřených dveří probíhaly na jednotlivých střediscích různě:


DPS Kralovice + DPS Kožlany

Opět po roce, vždy na podzim, proběhl vrámci Týdne sociálních služeb ČR, Den otevřených dveří. Tato akce je určena pro širokou veřejnost, aby se mohla seznámit snašimi službami, prostředím, ve kterém naši klienti žijí, poznat náš personál a zeptat se na cokoliv, co snaší službou souvisí. Náš Den otevřených dveří proběhl vDomě spečovatelskou službou vKožlanech v úterý 4. 10. 2016 a vKralovicích den poté, ve středu 5. 10. 2016. Celé dopoledne bylo možné se knám zajít podívat, popovídat si a načerpat informace týkající se naší pečovatelské služby. Ve společenské místnosti bylo připraveno občerstvení a na zapůjčeném dataprojektoru zMěstského úřadu vKožlanech, (mnohokrát tímto děkujeme J J), jsme promítali životní příběhy klientů, kteří se zúčastnili projektu Drahokamy času. Oba dva shlédnuté příběhy byly poutavé a dojímavé, život leckdy připraví nelehké a složité životní situace. Všem našim klientům se promítání se společným posezením líbilo a zpestřilo jim sychravé podzimní dopoledne. Moc všem děkujeme za účast.

DPS Žihle

I v letošním roce, v týdnu od 3. do 9. října 2016, proběhl v rámci Týdne sociálních služeb ČR Den otevřených dveří. V pečovatelském domě v Žihli jsme jej uspořádali v úterý 4. října od 10:00 do 14:00. Stejně jako loni byl i ten letošní den deštivý. Ty, kteří chtěli naše zařízení navštívit, deštivé přeháňky neodradily. Nejen my, pracovnice pečovatelské služby, ale i starosta obce pan František Procházka, který naše pozvání jako každý rok přijal, byl překvapen hojnou účastí návštěvníků - občanů ze Žihle, Mladotic, Blatna, Nebřezin, Plzně ale i z matičky Prahy. Každý měl možnost si prohlédnout interiéry pečovatelského domu, byty klientů, naše pracovní zázemí. Po prohlídce jsme ve společenské místnosti vyslechli příjemná slova z úst pana starosty. Poděkoval nám za naši práci, která není vždy jednoduchá a poděkoval také za práci ředitelství CPOS Města Touškov pod vedením ředitelky Lenky Šeflové. Poté naše ,,ajťačky“ pečovatelky promítly za doprovodného slova koordinátorky několik prezentací o naší službě - Plníme vaše nevyslovená přání, Dobrá praxe a především projekt Drahokamy času. Po shlédnutí těchto krátkých spotů se v očích mnoha přítomných zaleskla slzička. To vše bylo umocněno i přečtením vyjádření ředitelek základní školy v Žihli a v Mladoticích, které v rámci vyučování předmětu Výchova ke zdraví projekt Drahokamy času žákům na vyšších stupních promítly. Reakce žáků popsaly a zaslaly na naše ředitelství do Touškova. Po shlédnutí spotů začala volná zábava. Připravili jsme malé občerstvení. Chlebíčky, kávu, pivečko i něco malého pro zahřátí. Zpívali jsme i tančili. Rozcházeli jsme se s písničkou Za rok se vrátím v pozdních odpoledních hodinách. Některé hosty jsme odvážely na vlakové nádraží. Děkuji děvčatům, brigádnicím, Barušce Kůsové za pomoc při zhotovení prezentací, Aničce Sebránkové za chutné domácí chlebíčky a hlavně všem mým cácorkám pečovatelkám, které připravily skvělé vyzdobenou společenskou místnost a staraly se s úsměvem na tváři o všechny přítomné.

DPS Nýřany + DPS Zbůch

Od 3. do 5.10.2016 se ve středisku Nýřansko v rámci Týdne sociálních služeb konaly Dny otevřených dveří. V rámci toho jsme návštěvníkům a našim klientům promítli Drahokamy času. Myslím si, že vzhledem k pozitivním ohlasům od klientů a spoluobčanů, kteří nás navštívili, se dopoledne velmi vydařilo. Spolu s klienty jsme strávili velmi příjemné dopoledne.

DPS Manětín

V rámci Dne otevřených dveří, který u nás proběhl 4.10.2016, jsme uspořádali i malé posezení pro naše klienty, při kterém jsme si promítali Drahokamy času a povídali (nejen) o pečovatelské službě.

DPS Kožlany
V úterý 4.10. 2016 v Kožlanech proběhl Den otevřených dveří. Promítali jsme na zapůjčeném dataprojektoru náš projekt Drahokamy času, na který se přišli podívat všichni klienti, kteří byli ten den doma. Drahokamy je zaujaly a líbily se.

DPS Stod
Do DPS ve Stodě zavítala v rámci Dne otevřených dveřích jedna návštěvnice, které byly předány informace o poskytování našich služeb, byl jí ukázán zařízený byt jedné klientky, společné prostory DPS a také předány letáčky .

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka