TÝRANÉ KONĚ Z KLADRUB PŘEVZALA ZÁCHRANNÁ STANICE ŽIVOČICHŮ

Smutný případ koní zaznamenali před několika dny v Kladrubech u Stříbra. Majitelka zřejmě nechávala často koně bez potravy i přístřeší. Nahlášený případ přijel řešit Karel Bobál ze Záchranné stanice ve Studánce.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Jde o dva starší koně, zhruba desetileté. Dost strádali, koukají jim kosti pod kůží, byli ustájeni v nevhodném prostředí bez přístřešku, vody i jídla. Na koních byl od pohledu jasné, že nejsou v pořádku.  Majitelka sice slíbila, že je předá naší stanici, ale druhý den po našem příjezdu si to prý rozmyslela,“ uvedl Karel Bobál.

Koně se tak dostali do péče stanice se zpožděním, ale byla jim ihned poskytnuta zvláštní péče. „Rozhodně to nebude lehké, budeme  zpočátku muset krmit po malinkých dávkách a častěji,  rozhodně vynechat jádro. Následně je budou čekat veterinární prohlídky a také zákrok podkováře. Pokud se dají trochu dohromady, tak se začne i s pohybováním koní, jejich nasvalením. Osobně si myslím, že jejich štěstím byla letos mírná zima, pokud by byly pořádné mrazy, tak by už nebyli, protože koně si tím, že se nažerou vytváří teplo,“ uvedla chovatelka koní Karolína Bobálová.  “Navíc  je potřeba jim vystavit také průkazy, naočkovat je a odčervit,“ dodala Karolína.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka