Úklid skládky v Boru u Tachova jako netradiční oslava narozenin firmy

Logistická společnost DB Schenker působí v České republice již 25 let. Její zaměstnanci pojali oslavu tohoto výročí v dobrovolnickém stylu a rozhodli se pomoci přírodě kolem nás.

Jarní servisní akce AUTO CB

V dubnu se zapojili do projektu „Ukliďme svět, ukliďme Česko“ a zlikvidovali černou skládku v Boru u Tachova. V květnu pak uklízeli les a vysazovali stromy na Křivoklátsku.

DB Schenker je společností se zodpovědným přístupem k životnímu prostředí a ekologické myšlení je součástí její firemní kultury. Není se proto co divit, že se v rámci oslav 25 let od založení v České republice zaměřila na výsadbu stromů, péči o zeleň, úklid černých skládek a turistických cest. Zaměstnanci na některých pobočkách si mohou do konce roku sami vybrat lokalitu a způsob, jakým by chtěli pomoci. Společnost svým zaměstnancům při účasti na dobrovolnickém projektu poskytne hmotnou podporu v podobě pracovního nářadí, rukavic a občerstvení.

V dubnu se dobrovolníci z logistického skladu DB Schenker v Boru u Tachova připojili k výzvě „Ukliďme svět, ukliďme Česko“. Pytle, hrábě a lopaty vzalo do rukou dvacet pět z nich. „Číslo 25 není náhodné. Jelikož naše společnost slaví 25. narozeniny, chtěli jsme, aby se do pomoci přírodě symbolika tohoto výročí nějakým způsobem promítla,“ vysvětluje Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti. Dobrovolníci uklidili a vytřídili zhruba 60 m3 odpadu, který se skládal převážně z pneumatik, plastů a starého nábytku. Již teď jsou rozhodnuti, že až se bude na podzim akce opakovat, zapojí se znovu.

„Byl to skvělý pocit. Po celý den jsem si uvědomovala, že jsem součástí něčeho potřebného. Něčeho, co má smysl. Místo ohromné skládky je teď na místě čistý les. Určitě v tom budeme pokračovat,“ rozhodně říká Ivana Mutzbauerová, manažerka pobočky v Boru u Tachova. 

V květnu se na zelenou vlnu naladili zaměstnanci z centrály v Rudné u Prahy včetně nejvyššího vedení společnosti. V Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko vysadili symbolicky 25 lip malolistých v aleji nedaleko obce Hudlice a vyčistili les u oblíbené rozhledny Máminka. Na Křivoklátsko se vracejí pravidelně, v předchozích letech zde kromě úklidu lesa také obnovovali turistické trasy.  

DB Schenker drží ve vysazování stromů tradici. Před pěti lety, v rámci oslav svého 20. výročí, vysadil ve spolupráci s Nadací partnerství za každého zaměstnance jeden strom do české přírody, tehdy 850 stromů. Většina z nich se ujala dobře, rostou a některé už začaly plodit. Jednalo se zejména o listnaté a ovocné stromy do alejí, parků a dalších krajinných prvků. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 03.07.2016 07:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka