Úniková místnost přiblíží dětem policejní práci

V budově krajského ředitelství připravili policisté únikovou hru pro děti.

Cílená propagace v Plzni

Přednášky na různá témata, prezentace policejní práce. Takto už  děti policii dobře znají. "Ale protože jsme chtěli přijít s něčím originálnějším, jak dětem přiblížit pestrost policejní práce, připomenout pravidla správného a bezpečného chování, a přitom zapojit jejich logické myšlení, připravili jsme pro ně interaktivní aktivitu. Děti se tak seznámí například s druhou nejstarší metodou využívanou v kriminalistické praxi pro identifikaci osob nebo v čem spočívá práce policistů na operačním středisku a s dalšími zajímavostmi," líčí policejní mluvčí Hana Kroftová.  

Úkolem žáků je v určitém časovém úseku odhalit pachatele, který svým jednáním ohrozil obyvatele našeho krajského města.  K tomu, aby se děti dostaly do zdárného cíle, potřebují na jednotlivých stanovištích získat kódy, které jim pomohou odemknout boxy, ve kterých mají indicie k pachateli. A pokud se jim vše podaří, čeká na ně v trezoru odměna. Během hodinové hry hráči využívají logické myšlení a své znalosti, zapotřební je i všímavost a v určité chvíli i fyzická zdatnost. "Více ale prozrazovat nemůžeme, aby se naši malí návštěvníci měli na co těšit," popisuje Kroftová.

Místnost, kde se budou účastníci snažit „uniknout“ je kapacitně omezena, proto policisté děti vybírají na základě kybertestu, který zpracovávají po přednáškové činnosti v jejich třídě. Ti, kteří uspějí nejlépe, pak mohou za doprovodu pedagoga hru absolvovat. Mezi první návštěvníky patřily děti z 10. ZŠ v Plzni, a to konkrétně z páté třídy.

Tento projekt se nám podařilo zrealizovat díky  vzájemné spolupráci krajského policejního ředitelství s Odborem bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Plzeňského kraje.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.11.2023 10:04



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka