Únor v Měšťanské besedě: Cestování i Michal Nesvadba

Únor se v Měšťanské besedě v Plzni nese hlavně v duchu cestování. Kromě dvou přednášek se 26. 2. od 13 hodin uskuteční oblíbený cestovatelský festival Kolem světa.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cestovatelé a fotografové na festivalu představí své nejzajímavější cestovatelské zážitky. Na programu je hned šest přednášek, na které lze zakoupit zvýhodněné celodenní vstupné, nebo pak od 14. 2. jednotlivé přednášky.

Součástí festivalu je doprovodný program, návštěvníci mohou ochutnat tradiční jídla či zakoupit asijské výrobky.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

16. 2. 2022 19:00 The Sound Pack
The Sound Pack je jazzové vokální kvarteto, které tvoří zkušení a uznávaní hudebníci, absolventi a lektoři Jazzových ústavů na hudebních akademiích v Katovicích, Vratislavi a Poznani – Joanna Świniarska, Katarzyna Mirowska, Małgorzata Biniek a Marcin Wawrzynowicz. Vokalisté jsou výherci polských i mezinárodních vokálních soutěží. Repertoár kvarteta odkazuje na tradici amerických pouličních vokálních souborů swingové éry i na modernější renomované skupiny jako jsou, v Plzni již známé, Manhattan Transfer nebo New York Voices. Kromě amerických jazzových standardů jsou na programu i skladby tuzemské, ve vlastních úpravách. Nedávno vyšlé studiové album se jmenuje The Sound Pack “On Air”.

26. 2. 2022 19:00 Jitka Vrbová & Jan „Andělín“ Frühwirt
Jitka Vrbová je jednou z předních představitelek žánru české trempské písně.
Díky jedinečné barvě hlasu a síle osobnosti ale trempskou hudbu přerostla a stejně dobře se uplatňuje také v country, swingu i jazzu. V posledních letech, po skonu Standy Chmelíka, jí hudební doprovod dělá kytarista skupiny Pacifik Honza “Andělín” Früwirt, se kterým se v duu představí také v Měšťanské besedě.

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

9. 2. 2022  19:00 Můj báječný rozvod
Scénky a hudební čísla propojuje jediné téma: vztah muže a ženy. Od prvních žhavých schůzek a příprav na ně, přes budování vztahu, svatbu, manželství, problémy s tchyní a tchánem, problémy s dětmi, únavu ze stereotypu, až po vztahy v pozdním věku. Některou ze situací na jevišti už jste jistojistě zažili a právě v tom tkví obrovský divácký úspěch této hudební komedie.

16. 2. 2022 19:00 Shirley Valentine
Shirley, čtyřicetiletá matka rodiny, se rozhodne na chvíli opustit mnohaletý stereotyp manželského života a vydá se s kamarádkou na dovolenou k moři. Tam jí začíná nový život, nové dobrodružství, ožívají touhy z mládí, které už považovala za ztracené…
Představení není vhodné pro děti do 15 let.

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

1. 2. 2022 19:00 Extrémní Island po vlastní ose
Přednáší: Tomáš Kůdela
Mlhou zahalené Shetlandy, zelené Ovčí ostrovy a 12m plachetnice. Loď pluje proti větru a v příďové kajutě nedobrovolně skáčeme nad postelí. Blížíme se k Islandu a po boku plachetnice se objevuje stádo kosatek …
A pak už je tu on – kouzelný ostrov opředený mnohými tajemstvími. Horká země, ledovce, čarodějné hory, duhy nad vodopády. Vydáváme se na expedici autem s pohonem 4×4 po horských silnicích. Cesta vede lávovými poli, projíždíme mezi ostrými kameny, jedeme sněhem i blátem. Kapitolou samu pro sebe jsou zákeřné brody. Jeden z nich se nám málem stal osudným!

15. 2. 2022 19:00 Madeira – bujný klenot Atlantiku
Přednáší: Michael Fokt
Krajina smaragdového ostrova je neuvěřitelně rozmanitá. Překvapí vás na každém kroku. Silnice na Madeiře jsou například tak prudké, že místní obyvatelé do hlavního města sjíždějí na dřevěných saních, které namísto po sněhu sviští po asfaltu. Během přednášky novináře a fotografa Michaela Fokta se projdete vavřínovými pralesy lemujícími stovky kilometrů zdejších zavlažovacích kanálů, takzvaných „levád“. Podíváte se také na suchý písečný ostrov Porto Santo či na ostrůvky s přiléhavým názvem Ilhas Desertas. Jejich název znamená Pusté ostrovy, přesto tam však najdete život. Ocitnete se v prázdnotě půl kilometru nad zemí, zjistíte proč vymírají madeirské krajkářky nebo poznáte muže, který vlastníma rukama vybudoval tropickou oázu uprostřed polopouště.

26. 2. 2022 13:00 Cestovatelský festival KOLEM SVĚTA
Cestovatelé a fotografové na festivalu představí své nejzajímavější cestovatelské zážitky ze svých expedic formou komentovaných projekcí a přednášek. Přijďte navštívit největší cestovatelský svátek – festival KOLEM SVĚTA.
Program festivalu:

13:00    Martin Úbl: Stezka Českem
14:30    Jiří Soural: Azorské ostrovy s foťákem a dronem
16:00    Lukáš Socha: S dronem kolem světa
17:30    Pavel Svoboda: Íránské dobrodružství
19:00    Karel Wolf: Tanzanie a Zanzibar
20:30    Ruda Švaříček: Etiopie
Nedílnou součástí festivalu je doprovodný program v předsálí, kde se bude podávat tradiční jídlo, návštěvníci si budou moci zakoupit tradiční asijské výrobky, shlédnout tradiční tance z indonéských ostrovů Jáva, Bali, Kalimantan, Sumba a Sumatra v originálních kostýmech v podání česko-indonéského tanečního souboru Kintari.
Účastí na festivalu Kolem světa přispějete na rozvojové projekty v Indonésii organizace Kintari foundation o.s.
Vstupné 390,- Kč v předprodeji / 450,- Kč v den konání

AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

6. 12. 2022 14:30 / 16:00 Modrá pohádka (Nána divadélko)
Letní příběh táty – kapitána a mamky – plavčíka, kteří proplouvají mořem života na své malinké loďce. Velké dobrodružství zažijí se svým novým členem jejich posádky – rybou – RÝBOU, která rozehřeje svou dobrotou nejedno srdce. Že si na ni nepřijde ani žralok s piráty uvidíte v této hudební, rýmované pohádce, kde se děti stanou součástí příběhu…
Vhodné pro děti od 3 let

13. 2. 2022 14:30 / 16:00 Zimní pohádka aneb Skřítek Třešnička a Paní Zima (Liduščino divadlo)
Napadne sníh, Vánoce jsou pryč a po nich je ještě dlouhý díl zimy. Kytičky dávno spí a na zahrádce je ticho. Zvířátkům začne být dlouhá chvíle, protože venku není žádná zábava. To je příležitost pro skřítka Třešničku. Ani ho nenapadne, že by chtěl zimu prospat a vymyslí pro zvířátka tolik legrace, že si nakonec ani nevšimnou, že už je zase jaro za dveřmi.
Vhodné pro děti od 3 let

20. 2. 2022 14:00  Dětské představení Michala Nesvadby: Michalovi mazlíčci
aneb Když máš na opasku ještě dvě volné dírky za přezkou, tak si nehraj na to, že jsi dospělý.
Michal si myslí, že už je moc velký na to, aby si hrál s dětmi, ale jeho „plyšáci“, největší mazlíčci, ho přesvědčí o tom, že z malého kluka ještě nevyrostl a hrát si může klidně dál. V představení uvidí děti skutečné hračky, oblíbené plyšáky, do kterých se zamilují nejen ony, ale také jejich rodiče.

20. 2. 2022 14:30 / 16:00 O bolavém zoubku (Divadlo Múza)
Pepík jí moc sladkostí, ale nečistí si zuby. Do pusy se mu tak dostane Kazizub a chce tam vrtat. Pomáhá kartáček i pasta, ale hlavně pan doktor s popletenou sestřičkou vránou.
Vhodné pro děti od 3 let

27. 2. 2022 14:30 / 16:00 Ovčí pohádka (Nána divadélko )
Bylo nebylo, na zelené louce páslo se stádo oveček… Ale jednoho dne se začaly ztrácet…
Kam se ztrácejí? A proč beran vyhlásil přísný zákaz se na cokoli ptát? A oč je černá barva horší než bílá? Na všechny své otázky najde odpověď malé černé jehňátko, které ovečky nejen zachrání, ale vyzraje i nad zlem a hloupostí…
Vhodné pro děti od 3 let

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

2. 2. 2022 19:30 Spider –Man: Bez domova   
Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit.

7. 2. 2022 19:30 Srdce na dlani                    
23. 2. 2022 19:30

Komedie od tvůrců hitu ŽENY V BĚHU
Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv. Komedie, v níž se proplétá hned několik příběhů o lásce, která zasáhne do života všech hrdinů.

9. 2. 2022 19:30 C´mon C´mon
Život trochu osamělého rozhlasového novináře Johnnyho (Joaquin Phoenix) se na moment zastaví, když se musí postarat o svého malého a podivínského synovce Jesseho. Společně se vydávají na cestu napříč Spojenými státy. Mezi New Yorkem a New Orleans se rodí nevšední přátelství, které oba ovlivní na celý život.

14. 2. 2022 19:30 Spencer 
Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film SPENCER vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní.

16. 2. 2022 19:30 Ulička přízraků
V kriminálním dramatu se představuje Bradley Cooper jako mladý ambiciózní umělec s nadáním zmanipulovat lidi díky vhodně zvolených slov, který se spojí s psychiatričkou (Cate Blanchett), která je však mnohem nebezpečnější než on sám.

21. 2. 2022 19:30 Mimořádná událost
Jak byste se chovali, kdybyste jeli ve vlaku, který nikdo neřídí? Odpověď na tuto otázku hledá Jiří Havelka, režisér a scenárista diváckého hitu Vlastníci, ve svém dalším filmu, komedii Mimořádná událost.

28. 2. 2022 19:30 Moonfall
Neznámá síla vychýlila Měsíc z oběžné dráhy kolem Země. Poslala jej směrem, který bude znamenat konec života, jak jej známe. Do jeho kolize se Zemí zbývají pouhé týdny a ničivé záplavy, tsunami, zemětřesení a požáry jsou jen začátek. Svět stojí na pokraji zničení.
Partnerem Kina Beseda je společnost Eurovia CS, a.s.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka