Urbanity Campus Tachov získal v soutěži Estate Awards 2023 dvě první místa

Dvě první místa si z letošního ročníku soutěže Estate Awards odnesla nemovitostní skupina Urbanity. Její výrobní areál Urbanity Campus Tachov zvítězil v kategorii Udržitelnost a ekologie.

Jarní servisní akce AUTO CB

V kategorii Industriální projekt roku navíc bodoval areál ještě jednou, když prvenství získala výstavba budovy Gama. Výsledky soutěže byly vyhlášeny na galavečeru ve středu 6. prosince v Empire Hall ve Slovanském domě.

Urbanity Campus Tachov: 1. místo za Udržitelnost a ekologii

Skupina Urbanity se zaměřuje na budování průmyslových kampusů nové generace, které splňují ta nejpřísnější ESG kritéria, k nimž patří například ochrana životního prostředí nebo péče o zaměstnance. Už během plánování a výstavby jednotlivých projektů Urbanity úzce spolupracuje s představiteli měst a místními komunitami. Díky tomu vznikají průmyslové kampusy, které neplní jen výrobní funkci, ale nabízejí také doprovodné služby a občanskou vybavenost pro zaměstnance kampusu i místní obyvatele. Urbanity Campus Tachov se rovněž stal vůbec prvním průmyslovým areálem v České republice, který získal mezinárodní ocenění BREEAM Communities. Odborná porota soutěže Estate Awards ocenila způsob, jak Urbanity pracovalo se staršími původními objekty, doplnilo je novými a především, jak se celý kampus začlenil do místního prostředí a přispívá ke kvalitě života v Tachově a okolí.

Výstavba budovy Gama: 1. místo v kategorii Industriální/Logistický projekt roku

Budova Gama zvítězila především pro velmi dobré využití volného prostoru brownfieldu městského průmyslového areálu, který přispívá k zachování plastikářského průmyslu v lokalitě a udržuje život ve městě Tachov. Gama zaujala také architektonicky zajímavou fasádou, velkorysou a rozsáhlou plochou zeleně a dobrou integrací do okolní městské zástavby. 

„Porota ocenila náš dlouhodobý přístup v budování průmyslových kampusů, které mají skutečný pozitivní efekt ve snižování dopadů na životní prostředí a které staví na spolupráci s místními komunitami. Už od počátku fungování naší společnosti máme jasnou vizi vytvářet průmyslové areály, které budou udržitelné a postavené na obnovitelných zdrojích energie a dalších moderních technologiích. Naše výrobní kampusy usilují o to být prospěšné nejen pro firmy a zaměstnance, kteří v nich pracují, ale také pro obyvatele okolních měst a obcí. Právě pro ně chceme být partnerem,“ uvedl Roland Hofman, spoluzakladatel skupiny Urbanity. 

Soutěž Estate Awards, která vyhodnocuje a oceňuje ty nejzajímavější projekty v oblasti realitního vývoje, architektury a designu, zahrnuje širokou paletu kategorií, od rezidenčních projektů až po komerční nemovitosti.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka