Úvěr na financování odkupu akcií Vodárny Plzeň získá město od Komerční banky

Ke splnění jedné ze základních dotačních podmínek stanovených poskytovatelem dotace Ministerstvem životního prostředí ČR, resp. Státním fondem životního prostředí ČR, bylo nutné zkrátit dobu trvání provozní smlouvy mezi statutárním městem Plzeň (dále MP) jako vlastníkem vodohospodářské infrastruktury a jejím provozovatelem společností VODÁRNA PLZEŇ a.s. (Vodárna Plzeň).

Jarní servisní akce AUTO CB

Jednání mezi oběma akcionáři Vodárny Plzeň (tj. MP a Veolia Voda) bylo ukončeno dohodou o změně akcionářské struktury ve Vodárně Plzeň spočívající v odkupu 98,3 % akcií Vodárny Plzeň ve prospěch MP k datu 1. 1. 2016. Podle Rámcové smlouvy podepsané dne 30. dubna 2010 a schválené usnesením zastupitelstva z dubna 2010, je odhad ceny za 98,3 % akcií maximálně 709,8 mil. Kč s tím, že skutečná cena akcií bude stanovena na základě aktualizovaného ocenění před samotným prodejem v polovině roku 2015 prostřednictvím mezitímní účetní závěrky a následně v r. 2016 podle ověřené účetní závěrky Vodárny Plzeň za rok 2015. 

MP je povinno vložit finanční prostředky ve výši max. 709,8 mil. Kč do notářské úschovy nejpozději do 15. 10. 2015. Zdrojem financování odkupu akcií byl usnesením zastupitelstva schválen úvěr. Rada města potvrdila výsledek veřejné zakázky na výběr poskytovatele úvěru, kdy základním hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena, kterou předložila Komerční banka, a.s.

Nabídku podali tři uchazeči, a to v následujícím pořadí dle času podání: Česká spořitelna, a.s., Československá obchodní banka, a.s., Komerční banka, a.s.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
16.01.2015 06:26



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka