Úvodní Grand Prix v Plzni vyhrál Richard Habermann

Úvodní díl Giant ligy v Plzni se jel za letního počasí, kdy teploměr na Rapidu ukazoval příjemných 20.0 °C. Po deštivém jarním období tak cyklisté měli ideální podmínky k závodu.

Cílená propagace v Plzni

Na závodníky tentokrát čekalo prvenství na pásce, které drželo celé startovní pole pohromadě. Prakticky každý únik byl ale hned zlikvidován

Závod tak byl od startu velice rychlý a pravidelně se snažil bodovat Richard Habermann ze Sparty, kterému skvěle pomáhal celý tým. V koncovkách se neztratil ani Martin Boubal (CT Weber), ale nakonec se musel spokojit se třetím místem celkového hodnocení.

V závodě byl aktivní i Karel Tyrpekl (Topforex - ATT Investments Pro Cycling Team) a sbíral v bodovačkách důležité body, se svým stájovým kolegou Petrem Fialou. Na toho pak zbylo nepopulární 4. místo celkového hodnocení.

Závod byl tentokrát opravdu velice vyrovnaný, kdy celkem čtyři jezdci nasbírali shodný počet bodů a od stupňů vítězů je dělil jediný bod.

Na prémiích Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) jsme mohli vidět velký souboj dvou borců Martina Boubala (Hello CTW) a Richarda Habermanna (AC SPARTA PRAHA). Nakonec se z vítězství i z puntíkovaného dresu mohl radovat Habermann o jediný bod před Boubalem.

Ženám kralovala Tereza Vaníčková (BRILON RACING TEAM MB). Juniory vyhrál Richard Kobr (Roman Kreuziger Cycling Academy), který nasbíral neskutečných 10b, a to by mu zajistilo stupně vítězů v kategorii ELITE!  Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Stehlík (CANYON NORTHWAVE MTB TEAM).


Richard Habermann v cíli: „Chtěl bych hlavně poděkovat klukům z týmu, co pro mě dnes dokázali udělat. Vítězství je jejich práce“.

Další díl Giant Ligy 2021 pokračuje 8. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID.

foto: tomáš tesař


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.06.2021 09:20



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka