V Domažlicích odebrali první den k vyšetření 24 vzorků

Zdravotníci Domažlické nemocnice odebrali první den provozu odběrového místa ke zjištění nákazy koronavirem vzorky od 24 lidí.

Cílená propagace v Plzni

S výjimkou dvou osob, které se omluvily, dorazili všichni doporučení pacienti. Odběry probíhaly bez komplikací a je možné jejich počet zvýšit. 

Pracoviště podobně jako v Rokycanech obsluhují tři zdravotnice. Jedna zajišťuje administrativu, druhá sepisuje anamnézu a třetí provádí samotný odběr. V sobotu bude pracoviště obsluhovat další tým. 

Odebrané vzorky byly po ukončení provozu odběrového místa převezené do Fakultní nemocnice Plzeň. Výsledky se pacienti dozví telefonicky.

Do Rokycanké i Domažlické nemocnice ve středu volali lidé, kteří chtěli přijet bez doporučení krajské hygienické stanice. „Opakujeme, že bez doporučení nikoho odebírat nemůžeme a nebudeme. Žádáme zájemce, aby se napřed spojili s hygieniky, kteří je k odběru po ověření anamnézy doporučí," říká mluvčí nemocnic Jiří Kokoška. „Dále připomínáme, že pacienti musí přijet vozem až k odběrovému místu a po celou dobu vyšetření z něj nevystupují."


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka