V kraji jezdí na odběry vzorků pracovníci armády

Odběry vzorků v sanitách plně převzali pracovníci armády, k výjezdům budou od úterka připraveny tři odběrové sanity.

Cílená propagace v Plzni

Nadále fungují tři odběrová místa a kapacita laboratoří v současné době není vyčerpána. To byl jeden ze závěrů pravidelné porady hejtmana s vedením nemocnic, zástupci Krajské hygienické stanice (KHS) a Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje (ZZS PK). Další jednání se včera uskutečnilo také se starosty Tachovska.

„Podařilo se stabilizovat situaci kolem vyhodnocování odebraných vzorků. Nejen, že je dostatečná kapacita na náběry, ale nyní fungují v kraji tři laboratoře, kde zvládají vyhodnotit odebraný materiál a v případě nenadále události mají kapacitu zvládnout i větší nápor,“ hodnotí situaci kolem vyhodnocování indikovaných vzorků hejtman Josef Bernard. Stabilizovaná je i situace ve zdravotnických zařízeních i v zařízeních pro seniory. Kraj nadále zajišťuje nákupy osobních ochranných pomůcek, které distribuuje dle potřeby jak zdravotníkům, tak například obcím s rozšířenou působností (ORP), a to zejména do okresů s nejvyšším počtem nakažených koronavirem.

Jedním z okresů s vyšším počtem nakažených je kromě Domažlicka a Klatovska také Tachovsko. Se starosty ORP se v pondělí odpoledne při pravidelné poradě spojil videokonferenčně hejtman, generál František Pavlas za Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje a zástupci KHS Plzeňského kraje. Ve vybraných obcích nadále probíhá desinfekce veřejných prostor a starostové si také již převzali mimořádnou zásilku ochranných pomůcek pro svoje území. KHS a hejtman doporučují nadále v tomto a dalších nejvíce postižených okresech dodržovat přísnější hygienická opatření. V případě potřeby kraj nabídl obcím pomoc s dalším vybavením ochrannými pomůckami.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.04.2020 09:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka