V Lobzích u školy vznikl nový úsek cyklostezky a parkoviště K+R

V Rodinné a Sokolské ulici v Doubravce nechala Správa veřejného statku města Plzně opravit chodník. Kromě nového povrchu v lokalitě vznikla stezka pro pěší a cyklisty s odděleným provozem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Během stavby byly opraveny obrubníky a vjezdy do garáží a podél silniční obruby vyznačeno parkoviště K+R před 28. základní školou. Oba opravované úseky Sokolské a Rodinné ulice jsou po úpravách jednosměrné.

Po měsíci skončily stavební úpravy chodníků a jejich okolí v Rodinné a Sokolské ulici v plzeňské čtvrti Doubravka. Tato ulice se základní školou tvoří klidnou alternativu pro cestu na kole z Doubravky do Lobez. „V místech, kde auta nyní mohou jezdit jen jedním směrem, umožňují nové úpravy obousměrný provoz cyklistů. Až bude vybudována lávka pro pěší a cyklisty přes Rokycanskou v místě, kde je nyní podchod, předpokládáme, že v této ulici cyklistů přibude. Proto jsme do projektu opravy chodníků nově zahrnuli i vytvoření stezky pro cyklisty,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Starý asfaltový povrch chodníku v Rodinné ulici byl poškozen při opravách sítí. Nyní je tam nový asfaltový povrch s oddělenou částí pro chodce a cyklisty pomocí vodorovného dopravního značení. V Sokolské ulici byla část stávající betonové zámkové dlažby nahrazena asfaltovým pruhem pro cyklisty, který od chodníku dělí hmatný varovný pás z reliéfní betonové dlažby. Zároveň byly upraveny a rozšířeny vjezdy do areálu 28. základní školy. Úpravy se týkaly také zeleného pásu mezi chodníkem a vozovkou. Sklopením obrubníků se zlepšil vjezd do garáží rodinných domů.

„V prostoru před 28. základní školou vzniklo změnou organizace dopravy ve vozovce parkoviště K+R se zpevněním místa pro vystupování zatravňovacími betonovými dlaždicemi,“ doplnil Milan Archman z Úseku komunikací Správy veřejného statku města Plzně, který měl projekt na starosti. Finální částí veškerých úprav bylo osazení nového dopravního značení, kterým se prodloužil jednosměrný provoz v Republikánské ulici a Rodinná ulice v úseku od Republikánské k Sokolské a Sokolská od Rodinné k Revoluční ulici se také staly ulicemi jednosměrnými. Po asi měsíc trvajících stavebních úpravách tudy již nyní mohou projet cyklisté.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka