V Měšťanské besedě se od pondělka nezpívá

Na základě Usnesení Vlády ČR se od 5. října 2020 nemohou konat veřejné akce, na kterých se převážně zpívá.

Jarní servisní akce AUTO CB

V Měšťanské besedě se tak neuskuteční některá vystoupení, která jsou na programu ode dneška do 18. října 2020, například koncerty Roberta Křesťana & Druhé trávy, Jaromíra Nohavici, Roháčů z Lokte a Epydemye nebo představení Zpívám, tedy jsem a Dubnička Lahoda Revival Kabaret. Pro většinu z nich plánuje Měšťanská beseda náhradní termíny, některé však musejí být úplně zrušeny.

Vzhledem k aktuálním vládním opatřením proti šíření epidemie koronaviru dochází k dalším změnám v programu Měšťanské besedy. „Snažíme se ve spolupráci s umělci najít náhradní termíny, na které bychom mohli akce se zpěvem přesunout,“ řekla Hana Rendlová sestavující kulturní program Měšťanské besedy v Plzni. „V tuto chvíli už máme nový termín pro koncert skupiny Epydemye, který se uskuteční 3. prosince. Vystoupení Roháčů z Lokte je nově naplánované na 14. ledna,“ doplnila.

Hledá se náhradní termín pro koncert Roberta Křesťana & Druhé trávy, kteří mají mimořádně hrát spolu s Michalem Pavlíčkem, a chystá se také přesun hudebního večera Zpívám, tedy jsem s Jiřím Untermüllerem a operetními melodiemi v podání členů souboru Divadla J. K Tyla.

Kvůli opakovaným změnám a současné nepředvídatelné situaci se Jaromír Nohavica po dohodě s pořadateli rozhodl odložit své tři chystané plzeňské koncerty na lepší dobu. Jeho vystoupení plánovaná na 13. a 14. října 2020 jsou nyní zrušena bez náhradního termínu. „Jarek Nohavica našim prostřednictvím svým fanouškům vzkazuje, že se na ně velice těší a přijede pro ně do Plzně zazpívat, jakmile to bude možné,“ řekl Ivan Jáchim, jednatel společnosti Měšťanská beseda Plzeň s.r.o. Úplně zrušeno bylo také představení Dubnička Lahoda Revival Kabaret a 15. jubilejní koncert ke Světovému dni zraku, pořádaný Lions Clubem Plzeň Bohemia.

I za daných opatření se mohou uskutečnit hudební akce, které jsou převážně instrumentální. Koncert filmové hudby Pražského filmového orchestru se uskuteční v plánovaném termínu bez vystoupení pěveckého sboru a koncertovat bude také Plzeňská filharmonie.

Konat se po dobu platnosti Usnesení Vlády ČR ze dne 30. 9. 2020 nemohou ani maturitní plesy. Měšťanská beseda momentálně jedná s pořadateli o jejich přesunu.

Všechny informace týkající se změn termínů, případně rušení akcí, jsou pravidelně aktualizovány na www.mestanskabeseda.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka