V Plzni se daří novým bytům, další dům vyroste v Kollárově ulici

Plzeň je vedle Brna dalším městem, kde se u nás v posledním období daří poptávce po nových bytech. Jen za první tři čtvrtletí se v Plzeňském kraji prodalo podle statistik společnosti Trigema téměř 250 nových bytů.

Cílená propagace v Plzni

Na místě, které leží jen kousek od samotného centra města, navíc již brzy vyroste nový bytový dům CHYTRÉ BYDLENÍ KLR@Plzeň.

Šestipodlažní dům CHYTRÉ BYDLENÍ KLR@Plzeň, který bude v elegantním šedo-bílém kabátě se zajímavými fasádními prvky, nabídne v ulici Kollárova 82 nových bytů v ceně již od 39 000 korun za m2. Byty budou v různých dispozicích - od nejmenších garsonek až po 4+kk. Většina bytů bude vybavena balkónem nebo terasou. Ty budou v nejvyšších patrech dokonce ve velikosti až 16 m2. Architektonický návrh pochází z dílny studia architekta Jana Baxy AIP Plzeň.

„Bytový dům v ulici Kollárova je naším prvním projektem mimo hlavní město. Plzeň a její okolí dlouhodobě vykazují vysoký růstový potenciál, což se zde také odráží ve vyšší poptávce po novém bydlení. Předpokládáme, že náš koncept Chytrého bydlení najde spokojené zájemce i v západočeské metropoli,“ říká Marcel Soural, předseda představenstva společnosti Trigema.  

Dům je navržený v půdorysu ve tvaru L. Kratší část objektu, která bude směřovat k ulici Kollárova, bude pětipodlažní. Poslední patro bude přitom ustupovat mírně do pozadí. Parkování bude v podzemním podlaží. Sklepy budou v prvním podzemním podlaží a některé rovněž na patře. Ve vnitřním nádvoří bude vytvořena zelená plocha, kde bude prostor pro oddech a dětské hraní.

Součástí standardů bydlení projektu  KLR@Plzeň jsou například energetická náročnost budovy třídy B, využití moderních ekologických materiálů a pracovních postupů a možnost větrání s rekuperací. Nechybí ani zvýšený důraz na bezpečnost. Stěny v přízemí budou proto také zhotoveny z monolitického betonu. Okna budou vybavena bezpečnostní folií. V bytech bude instalován protipožární systém formou stropních čidel a ve společné části budovy najdeme chráněné únikové cesty s vyznačením nouzových tras. 

„Očekáváme, že by se první majitelé nových bytů mohli do bytového domu stěhovat již za necelé dva roky,“ očekává Soural. 

Bytový dům KLR@Plzeň bude na jižním okraji ohraničený ulicí Poděbradova, na západě Karlovou a východě Kovářskou. Projekt bude jen několik málo desítek metrů od centrálního autobusového nádraží a zhruba deset minut pěšky od samotného centra Plzně. V těsné blízkosti je navíc také obchodní centrum Plaza, kde jsou restaurace, multikino, divadlo a různé obchody.

Podle pravidelných analýz společnosti Trigema jsou prodeje v Plzeňském kraji podobné jako například v Olomouckém. Z pohledu regionů dosahují nejvyšší prodeje kraj Jihomoravský, kde se od začátku roku prodalo už téměř 1600 a kraj Středočeský, kde se jednalo o více než 600 bytů.

„Poptávku po novém bydlení v Jihomoravském i Středočeském kraji ovlivňuje především blízkost velkých měst, tedy Prahy a Brna. Plzeň je výjimečná v tom, že ve srovnání s některými dalšími většími městy Česka nabízí dostatek nových pracovních možností, protože zde průběžně vznikají nové příležitosti pro rozvoj obchodu a podnikání,“ dodává Soural. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.11.2016 14:05



2 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka