V Plzni se opět v létě uskuteční multižánrový letní Festival na ulici

Město Plzeň v letech 2024–2027 opět podpoří projekt Letní kulturní festival v ulicích města Plzně, v rámci Čtyřletého dotačního programu v oblasti kultury.

Cílená propagace v Plzni

Pořadatel akce, společnost Agentura Nashledanou obdrží na projekt nazvaný Festival na ulici od města celkem 8 800 000 Kč, a to na pořádání multižánrového festivalu na další čtyři roky. Poskytnutí dotace schválilo zastupitelstvo.

„Projekt bude velkou letní kulturní událostí, protože Plzeň se díky této akci stane centrem pro setkávání Plzeňanů, turistů a všech milovníků kultury, zejména hudby. Letní festivaly patří už řadu let ke kulturnímu prázdninovému programu v Plzni a pravidelně oživují centrum města. Tento festival je jedním z největších open air městských festivalů v republice a je pro veřejnost díky podpoře města Plzně zcela zdarma,“ sdělila Eliška Bartáková, radní pro oblast kultury a památkové péče.

Agentura Nashledanou tak obdrží z rozpočtu statutárního města Plzeň každý rok v letech 2024 až 2027 částku 2 200 000 Kč. Akce bude volně přístupná v ulicích Plzně a návštěvníci si budou moci poslechnout klasickou hudbu, jazz, folk, country, swing, dixieland, ska, reggae, taneční hudbu, rap, rock, punk nebo metal. V rámci doprovodného programu jsou naplánována také představení pro děti, autorská čtení, busking či výstavy současného umění.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka