Vánoční kapr předal štafetu řízku. Tipy na smažení od klatovských drůbežářů

Vánoce jsou tu a je na čase začít přemýšlet nad štědrovečerní tabulí. Mezi nejoblíbenější pokrmy se vedle kapra léta řadí kuřecí řízek v trojobalu s poctivým bramborovým salátem a plátkem citronu.


 Letošní hřeb štědrovečerní večeře je možné vykouzlit s Drůbežářským závodem Klatovy, který připravil tři tipy na nejoblíbenější trojobaly pro kuřecí řízky – a to ocení malí a velcí! 

Šťavnaté kuřecí řízky si našly oprávněně své místo vedle tradičního kapra na slavnostní tabuli. Milují je děti i dospělí, ale není řízek jako řízek. Usmažit ho měkký a šťavnatý však není samozřejmost a může potrápit nejednu zkušenou hospodyňku. Proto Drůbežářský závod Klatovy přichází s tipy a triky na křupavé, pikantní nebo jemné vánoční řízky. 

Lehčí a zdravější variantu pro ty nejmenší strávníky rodiče určitě ocení a mohou je také zapojit do samotné přípravy. Vděčnost a náklonost lze projevit i své drahé polovičce. Pikantnější varianta s trochou chilli, pořádně prosmažená na slunečnicovém oleji se tak některým mužům bude více zamlouvat. Ženy možná raději dají přednost jemnějším a šťavnatějším řízkům z kuřecích stehen spolu s čerstvými bylinkami. Souhra několika chutí a variant se na štědrovečerním talíři bude krásně vyjímat.

Kuřecí řízek pro tatínka: 250 g kuřecích prsou Drůbežářského závodu Klatovy, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 100 g kukuřičné paprikové strouhanky, špetka chilli, sůl

Kuřecí řízek pro maminku: 250 g kuřecích stehenních řízků Drůbežářského závodu Klatovy, 100 g hladká mouka, 2 vejce, strouhanka a sůl, čerstvé bylinky (bazalku, tymián, petrželku a libeček)

Kuřecí řízek pro děti: 250 g kuřecích prsou Drůbežářského závodu Klatovy, 25 g špaldové mouky, 2 vejce, 30 g kukuřičných lupínků, sůl

Postup: Kuřecí maso omyjte a rozporcujte na kousky. Maso jemně opepřete a osolte. Připravte si několik hlubokých talířů a rozdělte do nich ingredience potřebné na trojobaly. 

Do jednoho talíře dejte vajíčka, rozšlehejte vidličkou a postupně podle potřeby přidávejte. Osolené řízky pro děti obalte ve špaldové mouce a následně v cornflacích. Maso pro tatínka obalte v hladké mouce a potom v kukuřičné paprikové strouhance se špetkou chilly. A ty pro maminku vložte do hladké mouky a následně do strouhanky s čerstvými bylinkami. Všechny smažte z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové je můžete na chvilku položit na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Auto CB Renault zpravy a kalendar

Hlavní zprávy

 

Auto CB Renault