Ve Stodě a Rokycanech otevírají cévní poradnu

Rokycanská a Stodská nemocnice rozšiřují péči o pacienty s onemocněním tepen a žil.

Cílená propagace v Plzni

Od ledna v nich působí cévní poradny, které vede zkušený chirurg a specialista na cévní chirurgii MUDr. Miloslav Čechura. Pacienti mohou přijít bez objednání i bez doporučení svého ošetřujícího lékaře.

Cévní poradna zajišťuje diagnostiku, léčbu a dispenzarizaci pacientů s onemocněním tepen a žil. „V případě žilních onemocnění se jedná nejčastěji o varixy, tedy křečové žíly. Kromě vyšetření a konzervativní léčby provádíme samozřejmě i operativní léčbu,“ říká Miloslav Čechura s tím, že onemocnění žil se týká širokého spektra pacientů prakticky všech věkových kategorií.

Ordinační doba cévních poraden

   
Stodská nemocnice

úterý  9:00 - 12:00


Rokycanská nemocnice

čtvrtek  12:00 - 15:00


Tepenná onemocnění jsou výrazně častější u pacientů nad padesát let a postihují hlavně dolní končetiny. Vyšší riziko komplikací je u pacientů s cukrovkou. Neléčená nebo špatně léčená onemocnění tepen mohou mít za následek i ztrátu končetiny.

„V ambulanci budeme samozřejmě řešit i onemocnění krkavic, protože v současné době je problematika cévních mozkových příhod na vzestupu a jejich prevence operační léčbou sklerotických zúžení krčních tepen je velmi důležitá,“ říká dále cévní specialista s dlouholetou praxí na klinickém pracovišti Miloslav Čechura. A doplňuje, že poradny se budou zabývat prevencí, kompletní diagnostikou včetně indikací vyšetření na sono nebo CT a indikaci konkrétní léčby včetně operativní.

V neposlední řadě bude možné v cévních poradnách objednávat k operacím i pacienty například s kýlami všech lokalizací a typů a s onemocněním štítné žlázy, která jsou endokrinologem určená k operačnímu řešení.

Ve Stodské nemocnici je cévní poradna novinkou. V Rokycanské již dříve působila. Cévní poradny provozuje rovněž Domažlická a Klatovská nemocnice.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka