Ve vlacích na Plzeňsku vzplál boj o záclonky

Strojvedoucím příměstské linky Regionova se nelíbí, že musejí nechávat svou kabinu nezataženou tak, aby cestující viděli na koleje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Strojvedoucí tvrdí, že musejí být soustředění na jízdu a nechtějí se nechávat rozptylovat ruchem a děním za zády.

Existuje ale smlouva, podle které na trati Plzeňské linky spojující Kozolupy, Plzeň a Blovice nemají strojvedoucí záclonky na dveřích kabiny zatahovat. Pohled na koleje kabinou má být zajímavý pro lidi a třeba motivační pro děti.

Strojvedoucím hrozí za nezatahování i drobný postih. Ti se ale podle Plzeňského deníku ptají, jak by se asi úředníkům líbilo, kdyby museli sami nechávat vpracovní době otevřené dveře svých kanceláří.


Komentáře

  • Před 8 roky

    My máme v kanceláři otevřené dveře furt.
    Nevím, ale v autobuse taky je na řidiče vidět a vidět na cestu, tak když se v kabině strojvedoucího nesmí nikdo vozit, mělo by aspoň takhle jít koukat ven, nebo tam dát kameru a monitor.

  • Před 8 roky

    Přesně tak Martine, navíc je vše sjednáno za našimi zády stylem " o nás bez Nás " a vše bez ohledu na jevy ohrožující bezpečnost, které se v provozu objevují. Je to arogantní přístup k našemu povolání a s tím ať jdou do háje. . .

  • Před 8 roky

    Nejen na techto tratich, ale na vsech motorovych vozech, kde jezdi tyto vlaky. Je to hazardovani se zivoty cestujicich. Drobny postih? S tim bych taky nesouhlasil. Je to jen diky nekomu z povedu, kdo si vymyslel aby jeho deti mohli koukat za jizdy ven.....bych ji taky, sel cumet prez rameno do pocitace, jak pracuje ....

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka